“Beri Kami Selayang Sudah Cukup, Orang Melayu Jangan Kacau” Tular Rakaman Suara Rohngya Minta Selayang Diberikan Kepada Mereka

Keresahan rakyat Malaysia mengenai keberadaan ribuan pelarian Rohingya menjadi antara isu yang sedang hangat diperkatakan.

Malah, tular di laman Facebook, ada yang mendakwa kawasan di Selayang mempunyai antara kawasan paling ramai pelarian etnik Rohinya tinggal.

Tolong jangan menyusahkan kami

Namun, apa yang dikesali penduduk tempatan adalah mereka mendakwa terdapat segelintir pelarian Rohingya tidak mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan.

Sedangkan, Selayang kini merupakan antara kawasan yang dikawal ketat, apabila pihak polis dan ATM telah memasang kawat berduri bagi mengawal pergerakan penduduk.

Potong kawat berduri

Malah, terdahulu sudah tular video seorang warga asing bertindak memotong kawat berduri yang dipasang untuk meloloskan diri, mendapat kritikan ramai terutama penduduk di situ yang merasakan keselamatan mula teran cam.

https://twitter.com/i/status/1254025915228581889

Tuntut Selayang?

Malah sentimen mengenai pelarian Rohingya ini semakin ā€˜panasā€™, apabila tular pula pesanan Whatsapps berbentuk audio, yang didakwa daripada salah seorang pelarian, yang dikatakan mahu menuntut hak mereka di Selayang.

Bagaimana pun, setakat ini tiada butiran yang mengesahkan penularan gambar dan audio tersebut. Akan tetapi diharapkan para penduduk terus mematuhi dan mengikut arahan pihak kerajaan.

Shogun IV Teefour ,Bernama, Youtube

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*