R4kaman Brader Brader Dah Turun Pergi Kedai Yang Tmpar Abang Rlder F00dp4nda

Sejak berlakunya pandemlk c0vld 19 ramai yang diberhentikan kerja atau terpaksa menutup perni.agaan. Bagi meneruskan kehidupan dan menyara keluarga macam-macam pekerjaan dibuat, salah satu popular adalah menjadi penghantar makanan.

Kerja yang nampak r.emeh tapi sebenarnya bermacam c.abaran yang perlu dihadapi, dengan cuaca yang tidak menentu,belum lagi ditambah dengan sikap pelan.ggan mahupun ven.dor.

Hari ini tular satu vldeo memaparkan seorang rider yang telah dit.ampar oleh seseorang ketika sedang mengambil pesanan pela.nggan.

Vldeo yang berdurasi hampir seminit itu menunjukkan walaupun telah dit.ampar namun rlder tersebut kelihatan masih s.abar dan tenang. Namun percakapan antara dia dengan tuan kedai agak kurang jelas.

Kejadian yang dikatakan berlaku di kota damansara itu berlaku p.uncanya adalah kerana rlder tersebut dapat order serentak 8 order sekaligus.

Menurut pengguna fb yang bernama Ari Yatie lagi, rlder tersebut telah lama menunggu dari jam 6.30pm sehinggalah pukul 8 malam namun yang siap baru 2 order saja.

Selepas itu dikatakan tuan kedai bising dan menyuruhnya menghantar dulu 2 pesanan tersebut. Namun abang rlder memberitahu tidak boleh membuat penghantaran selagi kesemua order belum siap sepenuhnya.

Sejurus itu kelihatan vendor mencampakkan makanan itu ke lantai dan cc menghubungi vendor mengatakan rlder tidak mahu membuat penghantaran. Dan semasa abang rlder itu sedang membuat penjelasan tiba-tiba satu pen.ampar jan.tan hinggap kepadanya.

Menurut netlzen lagi abang rider itu seorang yang berstatus O.KU.

Sementara itu diruangan komen, rata-rata netlzen b.engang dengan tindakan tuan kedai tersebut yang dilihat sungguh k.urang ajar dan berlagak dengan rlder. Ada juga yang memberikan pengalaman yang b.uruk semasa makan dikedai tersebut.

Pergi Jumpa Owner Kedai

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :OhMyPress/VideoSumberWhatsap VIA ONLINE MALAYA

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*