Se0rang Rlder Grab Menlnggal Dunla SeIepas Ditlmpa Pok0k Tvmbang Semasa Angln Kvat

KUALA LUMPUR: Se0rang pnghantar makanan berusia 20 tahun ma.ut ditlmpa p0kok tvmbang dalam kejadlan yang berlaku pada jam 3.30 petang, Khamis, 15 April 2021, berhampiran stesen mlnyak Alam Damai,  di Taman Len Seng, Cheras, di sini, petang semalam.

Llaki berusia 20 tahun itu diangkat oleh orang ramai yang berada di l.okasi kejad.ian sebelum dibawa ke stesen mlnyak Petronas Alam Damai.

Orang ramai yang ternampak kejadlan itu segera datang menghulurkan ba.ntuan dan berjaya menarik keluar ma.ngsa yang ketika itu masih berna.fas.

Tidak beberapa lama kemudian, pasukan pervbatan tiba di lokasi kejadian dan mengesahkan ma.ngsa telah menin.ggal dvnla.

Salah se0rang saksi kejadian yang jug merupakan pekerja stesen minyak tersebut, Abu Dzar Al Husaini Rahimin berkata, dia melihat kejadian pokok tum.bang itu tetapi tidak menyangka ma.ngsa ditlmpa p0kok berkenaan.

“Saya segera menghubungi talian kece.masan 999. Tidak lama selepas itu, saya lihat beberapa pengguna jalan raya bergegas mengalihkan dahan p0kok kerana ada sese0rang terper.angkap di bawahnya,” katanya.

Menurut Pusat Gerakan O.perasi, abatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, pihaknya yang menerima m.aklumat mengenai keja.dian itu mengerahkan sebuah jentera dari Balai Bomba Penye.lamat Cheras ke l.okasi k.ejadian pada jam 4.19 petang.

“Sebaik tiba di l.okasi pada jam 4.28 petang, pasukan bomba diketuai Zaimi Mat Yusuf Ahmad bersama lima anggota melap.orkan seorang lelaki disahkan menin.ggal dunla oleh pegawai per.ubatan di l.okasi kej.adian.

“Pada masa sama, pasukan bomba turut memo.tong dan mengalihkan pokok t.umbang seterusnya memastikan kawasan dalam keadaan s.elamat,” katanya.

Terdahulu tular vldeo dan gambar m.angsa dibawa oleh orang ramai dalam keadaan hujan lebat ke arah Petronas sebelum dib.aringkan di perkarangan stesen minyak.

Ya Allah Angin Kuat

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :BHOnline / Harian Metro, Info Roadblock JPJ/POLIS

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*