‘Sampai Macamni Nak Bagi Anak Murid Faham’ Rakaman Cikgu Ini Raih 16 Ribv Tontonan Nak Bezakan Mat KiIau Dengan M D KiIau

Mungkin ramai pelajar yang beranggapan bahawa Sejarah adalah mata pelajaran yang agak memb0sankan dan svkar dikuasal kerana melibatkan banyak pembacaan dan penghafalan secara berterusan.

Ramai pelajar yang tidak meminati mata pelajaran Sejarah kerana ia melibatkan pemahaman dan penghafalan nama-nama khusus yang asing bagi mereka dan jalan cerita yang kadangkala agak rvmit.

Dengan menggunakan kaedah pembelajaran kreatlf dan menarik, ia bukan sahaja dapat memudahkan pemahaman pelajar malah menambah ilmu pengetahuan mereka terhadap pelbagai mata pelajaran dengan tidak hanya bertujuan untuk menghadapi peperlksaan semata-mata.

Seperti yang tular hari ini seorang guru mengajar sejarah dan subjek yang diketengahkan ialah siapa Mat Kilau Dan M. Daud Kilau.

Melalui nyanyian, ia bukan sahaja dapat mengukuhkan daya ingatan mereka terhadap jalan cerita sesuatu kejadian yang berlaku pada zaman lampau malah turut menjadikan proses pembelajaran itu menghiburkan.

Antara Komen Dari Orang Ramai

Sekolah rendah boleh la buat mcm ni..Cuba buat sekolah menengah..mmg idoknya la nk buat..hahaha.

Haiyaaa…adk2 m daud kilau dan mat kilau dua insan berbeza nasib dpt ckg yg pandai terjemahkan dgn cara yg betul..huhhuhu..napalah zaman sy xde ckg mcm ni mst A subject sejarah..huhuhuu.

Sedap suara cikgu nyanyi.. mesti murid2 tak b0san kelas cikgu ni.

Tahniah…cikgu perlu maln peranan . atau.best actress.

sumber –Hussainibrahim

Kredit :OMAdmin

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*