Sanggup Tinggalkan Mak di Luar Dewan, Semata Mata Nak Pakwe Tengok Naik Pentas Konvo

Bersempena majlis konvokesyen yang masih lagi berlangsung di kebanyakan universiti awam, pastinya kehadiran ibu bapa yang  ingin menyaksikan majlis bersejarah anak pastinya adalah moment yang ditunggu-tunggu setiap yang bergelar ibu bapa.

Namun, bagaimana pula jika si anak tegar membiarkan ibu duduk di luar dewan, semata-mata ingin memberikan tiket masuk ke dewan konvokesyen kepada teman lelaki… begitulah kisah yang diceritakan oleh seorang lelaki yang WhatsApp statusnya telah tular di laman sosial.

“Nera.ka kau dik, kau tinggalkan mak kat luar dewan, sebab nak bagi pakwe masuk tengok kau konvo…” – Netlzen

Bagi tiket konvo kat pakwe

Seperti yang diketahui, dalam majlis konvokesyen pihak universiti hanya melimitkan dua atau tiga tiket kepada seorang graduan untuk membawa dua orang tetamu sahaja dibenarkan untuk masuk ke dalam dewan konvokesyen.

Kebiasaannya tiket konvo akan diberikan kepada ibu bapa, namun berlainan pula dengan gadls ini.

Bagi pakwe masuk dewan tengok dia naik pentas

Belum sah lagi, kau dah ketepikan mak kau!

Selepas Story WhatsApp tersebut tular di laman sosial, di Twitter Tweet tentang kisah tersebut telah mendapat kritikan. Sikap yang disifatkan mementingkan diri sehingga membiarkan ibu tinggal di luar dewan bagi membolehkan teman lelakinya masuk ke dewan menyaksikan si gadls naik ke pentas konvokesyen amatlah dikesali oleh netlzen.

Kau tak rasa hilang ibu lagi, dik!

Anak jenis apa kau ni dik?

Orang yang takde mak ayah, nak sangat parents tengok anak ambik scroll. Tapi kau?

Pakwe kau memang takde common sense ke?

Husnuzonlah, mungkin sebab mak dia taknak masuk dewan

Dalam pada kecaman yang diberikan kepada gadls itu, ada juga pengguna Twitter yang meminta netlzen untuk berhusnuzon terhadap perkara ini.

Mungkin ibunya sendiri yang tidak mahu masuk ke dewan, atau si anak ada mas.alah dengan ibunya.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :Twitter Embun Karina

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*