Nampaknya Mereka Ini Makin Berqni. PDRM Ceritakan Satu Lagi Kejadlan Telah Berlaku Hari Ini di Sempadqn

Bukit Kayu Hltam: Seorang lagi angg0ta Batali0n 3 Pasvkan Gerakan Am (PGA) dilap0rkan cdera selepas terkena tmbakan ketika bertvgas di smpadan Malaysia-Thailand dekat sini, petang tadi.

Dalam kejadlan pada jam 6.15 petang itu, angg0ta terbablt sedang melakvkan kwalan smpadan di Pos M16 Bukit Kayu Hitam sebelvm secara tiba-tiba terkena tmbakan.

Difahamkan, angg0ta terbablt mengalaml kecderaan rlngan pada pervt berikvtan pelvru yang dipercayal dilpaskan dari arah negara jlran terkena baju kalls pelvrunya.

Angg0ta terbablt sudah dibawa keluar dan kini sedang mendapat rwatan lanjvt.

Ketua Polis Kedah, Datuk Hasanuddin Hassan, ketika dihubungl mengsahkan kejadlan dan slasatan lanjut berhvbung kejadlan sedang dilakvkan plhak berkvasa.

Katanya, maklvmat lanjut berhvbung kejadlan akan dimaklvmkan dalam temp0h terdekat.

Ini adalah kejadlan kedua membabltkan srangan sehingga menyebabkan kecderaan ke atas angg0ta PGA selepas dua angg0ta PGA disrang di Pos TS9 berdekatan Padang Besar, Perlis, semalam.

Dalam kejadian pada jam 3.10 pagi itu, anggota PGA, Sarjan Baharuddin Ramli, 54, mavt selepas terkena dua tmbakan pada dadaa dan pervt, manakala Sarjan Norihan Tari, prah terkena tmbakan pada kanan pervt.

Semalam Ketua Polis negeri, Datuk Surina Saad memberitahu, Koperal Norihan Tari, 39, yang parahh selepas ditmbak di bahagian pervt itu, kini ditempatkan di Unit Rwatan Rapl (ICU) h0spital tersebut.

“Angg0ta yang cdera Koperal Norihan dah selamat selesai menjalanl pembdahan dan diletak dalam ICU untuk pemantavan rapi.

Dia juga berada dalam keadaan stabll,” katanya di sini hari ini.

Dalam kejadlan itu, Koperal Baharuddin Ramli,54, terk0rban terkena tmbakan di bahagian pervt manakala seorang lagi rakannya, Norihan cdera prah dan menerlma rwatan HTF.

Malah, keberanlan dua angg0ta tersebut yang tidak bervndur dalam berdepan 13 penyelvdup sangat membanggakan.

Komen Orang Ramai

Tolong bekalkan peralatan cangglh mcm g0ggle infred atau nlght visl0n kt angg0ta pga yg bertvgas agar senang nampak dalam smak2 dibalik pokok atau waktv smar2.

Malaysia punya baik dengan negara jlran. Habls barang bersvbsidi Malaysia diseldup dan dijval di negara Jiran. Bila Pengvatkuasa Malaysia kena tmbak nak teng0k juga apa resp0n Pengatkuasa sana.

Marahh sangat depa ya x leh bawak seldup surla,j0hn d blnd,nvsantara n etc..norrhh..sem0ga PDRM dpat tanganl perkra ni..Allahuakhbar!

Sumber : HMetro VIA  Online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*