Saya Baca Ayat Sikit, Dia BaIing Botol Tu. MengigiI Tangan, Lagi Satu Rakaman Dalam Rumah Pula Dikongsi

TEMERLOH: Mlsteri ketukan pintu yang sampai ke bandar ini semakin meny.eramkan apabila turut meli.batkan gang.guan flzikal sehingga mena.kutkan sebuah keluarga di Taman Temerloh Jaya di sini

Kejadlan ketukan selama tiga malam bermula 27 Disember lalu di rumah didiami seorang ibu tunggal orang kurang upaya bersama tiga anaknya itu menyaksikan gang.guan melempar dan menye.pahkan barangan serta menutup suis lampu.

Malah kejadlan membaling barangan itu turut melibatkan individu yang datang membantu dengan melakukan rawatan tradisional Islam.

Saiful Affendi Ismail, 44, yang membantu seorang pengamal perubatan Islam berkata, gang.guan ketukan selama tiga malam di rumah dua tingkat itu sampai ke kem.uncak apabila berlaku gang.guan membaling barang-barang dan menutup lampu.

“Sepanjang saya membantu petugas perubatan ini saya tidak pernah jumpa keadaan begini yang mana saya hampir-hampir terkena balingan sebotol air mineral ketika sedang membaca ayat alQuran di dalam rumah.

“Malah pada malam itu, ketika kami keluar dari kawasan rumah berlaku ketukan kuat, diikuti dengan kejadian membaling barang-barang dan menutup suis lampu menyebabkan penghuni rumah menjerlt ket.akutan,” katanya di sini hari ini.

Menurut Saiful Affendi, rumah berkenaan dihuni seorang ibu tunggal yang tidak dapat berjalan bersama tiga orang anaknya yang berumur 18 dan 12 tahun serta anak angkat berusia empat tahun.

Beliau memberitahu, berdasarkan kepada cerita daripada beliau menyatakan ketukan bermula pada 27 Disember diikuti 28 Disember sekitar pukul 11 malam.

Katanya, ketukan pintu itu kemudiannya berlaku lagi pada malam ketiga seawal pukul 9 malam yang diikuti dengan gang.guan membaling barang dan menutup lampu rumah sebelum gang.guan berhenti pada pukul 3 pagi.

Dalam pada itu, beliau berharap netizen tidak mengeluarkan komen negatlf terhadap keluarga berkenaan dengan tud.uhan membela entlti dan sebagainya yang menyebabkan keluarga berkenaan semakin tert.ekan.

“Pada masa ini gang.guan telah tiada dan keta.kutan keluarga berkenaan semakin kurang cuma mereka berasa tertekan dengan tud.uhan negatlf ntizen dalam media sosial,” ujarnya.

SUMBER/KREDIT: Utusan via Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*