Disebabkan SaIah Siapkan 0rder, Pekerja KFC lni Kena S0und Dengan Suaml lsteri lni

Seorang penghantar makanan, Affiq Azizi berkongsi satu posting vdeo di FB memaparkan seorang pelanggan dida.kwa ‘mema.rahi’ pekerja sebuah restoran Kentucky Fried Chicken (KFC) di Klang, tengah hari tadi.

Menerusi posting tersebut, dia yang kebetulan sedang menunggu pesanan pada mulanya ternampak seorang lelaki dida.kwa mengeluarkan kata-kata ke.sat kepada pekerja KFC dipercayai akibat tersaIah menyediakan ‘0rder’.

“Aku masuk KFC memang kosong kecuali ada sorang lelaki berba.ngsa lndia. Elok je aku masuk nak amik order aku dengar dia cakap pada pelayan KFC tu “u b0d0h ke? Tak tau macam mana banyak macam mana sikit ke?”..,” tulisnya.

Atas dasar belas kasihan kerana pekerja KFC itu hanya mampu mendiamkan diri, Affiq kemudian menegur ti.ndakan lelaki tersebut agar menghormati pekerja bera.gama lslam yang sedang berpuasa.

‘Shift’ Foodpanda aku tengah hari, tiba2…

“Kesian pada pelayan KFC tu yang diam tatkala dia kena ma.rah, aku terus sound brother tu “abang, cakap baik sikit bang, itu orang lslam. Dia puasa. Respek sikit. Banyak lan.gsi lu punya bahasa”,” katanya.

Affiq menda.kwa lelaki berkenaan sempat meminta maaf dan tidak lama selepas itu, tiba-tiba muncul seorang wanita dipercayai isteri kepada lelaki terbabit.

“Aku cakap la, memang dia salah tapi sekurang-kurangnya cakap elok2. Bulan puasa ni mungkin dia memang letih ke apa.

“Selang beberapa minit, dia hantar bini dia pulak untuk sound aku. Bini dia kata kenapa u mau backup pelayan KFC ni? Aku cakap of course saya backup sebab dia orang lslam.

“So wajib bagi aku untuk mempertahankan dia. Dia bising2 kat kaunter dan masa keluar korang boleh dengar dia cakap “bodoh” “puasa punya orang bodoh” . Semakin melampau,” ujarnya

Posting itu mendapat perkongsian hampir 700 kali dan ratusan komen netizen yang rata-rata turut meluahkan rasa kurang senang terhadap pasangan tersebut.

Namun, tidak adil sekiranya mendengar cerita sebelah pihak sahaja. Diharapkan pasangan itu boleh tampil memberikan penjelasan agar tidak menyinggung perasaan mana-mana pihak.

Sumber/Kredit : Facebook Affiq Azizi

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*