Wanlta 6l Tahun ‘Ditlbai’ Dengan Helmet Oleh Individu Tak Dikenali Hanya Sebab Parklng M0tor

Hanya disebabkan parkir motor, seorang wanlta berumur 61 tahun dika.sari oleh lelaki yang tidak dikenali sehinggakan plpi klri Fauziah Ajid bngkak dan muIut pecaah.

Kalau dia mahu parkir itu sekalipun kenapa perlu sampai tolak m0tosikal dan h4yun topi keledar pada saya? Kenapa tak cakap baik-baik… sanggup dia pvkul orng tua.”

Fauziah Ajid

Dalam kejadian 3.30 petang semalam, Fauziah yang bersama rakannya sampai kedai untuk membeli barang memberhentikan m0tosikalnya sekejap kerana nak beri laluan kepada kereta yang mahu undur, dalam masa yang sama lelaki berkenaan turut berhenti di belakangnya.

“Tiba-tiba lelaki itu men0lak mot.osikal saya dan saya terus tanya kenapa dia buat begitu serta meminta dia bercakap baik-baik jika ada apa-apa.”

Bagaimanapun lelaki itu hanya mendiamkan diri tetapi selepas turun dia menuju kearah Fauziah dan terus h4yun topi ke.ledar.

“Tetapi dia hanya mendiamkan diri sebelum turun daripada motosikalnya dan terus mengh4yun topi ke.ledar di bahagian mvka klri saya,”

Fauziah yang menghid4p peny4kit j4ntung selain dar4h tnggi, k3ncing manls dan masalah hatl, mengakui tindakan yang sangat mengejut lelaki terbabit membuatkan j4ntungnya berdegup laju.

Pipi kiri Fauziah Ajid bengk4k dan mvIut pe.cah.

“Memang rasa ge.ram sangat sebab dia buat begitu tanpa sebab. Ketika itu, saya rasa p3ning, menggigil badan dan seperti mahu tu.mbang tetapi saya gagahkan diri untuk mencarinya yang sudah masuk ke dalam kedai,” katanya.

Sebaik sahaja menemui lelaki itu, dia tanya sekali lagi tapi dia hanya diam dan memberi ugvtan.

“Tetapi apabila di luar kedai, dia mengugvt saya dengan berkata ‘tunggu, aku akan cari engkau’.

“Saya terkilan kerana dia tak h0rmat orng tua sedangkan saya sudah boleh dianggap seperti ibunya kerana dia nampak masih muda dan yakin umurnya juga jauh beza dengan saya,”

Selepas kejadian tersebut, Fauziah membuat laporan di  Balai Polis Sitiawan, Perak. Ketua Polis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan pihaknya sedang mengesan sspek terbabit

Fauziah Ajid membuat laporan polis.

Beliau berkata, pihaknya juga akan mendapatkan perintah penyiasatan (OTI) daripada Timbalan Pendakwa Raya untuk tindakan lanjut.

“Setakat ini punca kejadian disebabkan oleh (perebvtan) tempat letak kenderaan. Kes disiasat mengikut S3ksyen 323 Kanun Kes3ksaan,” katanya.

SUMBER/KREDIT: Sinar Harian

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*