SeIfish! Netijen Ke.cam Pemandu Naza HaIang Laluan Ambulans Ketika Waktu Kec.emasan

Sejak malam tadi, tular satu video memperlihatkan sebuah kereta dipercayai jenis Naza Forte menghal4ng  perjalanan sebuah ambulans yang didalam kecem4san.

Menerusi video r4kaman dash cam yang dik0ngsikan pengguna TikTok, Azman, ambulans tersebut yang pada mulanya berada di l0rong kanan bagaimanapun terpaksa menukar laluan ke lorong tengah disebabkan jalan yang ses4k.

Namun cubaan ambulans yang dipandunya untuk bergerak dengan lebih pantas terh4lang disebabkan terdapat sebuah kereta Naza yang berada dihadapannya.

Berbanding kenderaan lain yang dilihat bergerak ketepi untuk memberikan laluan, kereta tersebut bagaimanapun langsung tidak berg4njak walaupun lampu dan s1ren sudahpun dibunyikan.

Malah lebih dahsy4t, apabila kereta berkenaan dilihat terus kekal di laluannya meskipun Azman berulang kali menyebut no pendaftaran kenderaan tersebut untuk memintanya untuk beralih ke kiri bagi membuka laluan.

“Kami cuma minta laluan sikit sahaja”

@hikumi_85Sabarrr jer lahhhh… ##fyp ##ambulans

♬ bunyi asal – Azman Roy760

Berlaku di Lebuhraya Persekutuan pada 10 Mac

Mengulas lanjut mengenai insiden tersebut, Azman menjelaskan, kejadian berkenaan berlaku semalam, 10 Mac 2021 di Lebuhraya Persekutuan sewaktu dia sedang dalam perjalanan ke sebuah hospital yang terletak di ibu negara.

“Kejadian berlaku pada 10 Mac ketika saya dalam perjalanan ke sebuah hospital di ibu negara” kata Azman

Jelas Azman lagi, dia begitu berharap agar orang ramai lebih peka dan memberi ihs4n kepada pasukan frontliner yang sedang bertugas kerana masalah ini sudah acapkali dihadapi mereka.

“Saya harap masyarakat peka dengan lampu dan bunyi dari siren mana-mana ambulans di atas jalan. Berilah bel4s ehsan. Inilah tugas kami. 

“Kami bukan suka-suka gunakan siren dan be4con (lampu mata arah). Kami ada pesak1t didalamnya. 

“Ini masalah yang kami, pemandu ambulans sentiasa hadapi” kata Azman.

Video berdurasi 50 saat yang dikongsikan pemandu Ambulans itu nyata menaikkan kemarahan netizen. Ramai yang berpendapat kereta tersebut bersikap bi4dap dan langsung tidak ambil peduli dengan apa yang terjadi di sekeliling.

Aku pulak yang stress

Meskipun ada yang beranggapan pemandu berkenaan berkemungkinan menghadapi masalah pendeng4ran, ramai yang dilihat meny4ngkal dan tidak bersetuju kerana ambulans kebiasaanya dilengkapi lampu mata arah yang sudah boleh dikes4n dari jauh.

“Ini hari kau boleh senang h4lang ambulans, lain hari..”

Ada 11 s4man tertvnggak

Lebih mencuri tumpuan apabila ada netizen mend4kwa kereta tersebut mempunyai 11 s4man tertunggak sehingga mencecah ribuan ringgit.

Sumber/Kredit: Tiktok, BK / coretan umie

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*