Allahuakbar, PDRM Baru Je Tngkap Pelak0n Semalam. Sekali Mncul Satu Lagl lklan Raya Yg Lain Pula

Polis sudah men.ahan pelakon dalam vldeo iklan raya mempr.omosikan j.udi dalam talian (online) yang tular hingga menimbulkan keg.usaran awam.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah mengesahkan semua pelakon dalam vldeo itu dit.ahan di sekitar ibu negara, semalam.

Tanpa mend.edahkan secara terp.erinci termasuk waktu pen.ahanan mereka, katanya, semua s.uspek akan dir.eman untuk s.iasatan lanjut.

ā€œSemua pelakon dalam vldeo pr.omosi j.udi online itu sudah dit.angkap polis. Pasukan polis Bahagian S.iasatan J.enayah Dang Wangi sudah t.angkap pelakon-pelakon ini (vldeo judi online).

ā€œEsok (hari ini) kita akan r.eman mereka,ā€ katanya seperti dilaporkan kepada MalaysiaGazette lewat malam tadi.

Belum pun selesai i.su sebuah iklan Hari Raya Aidilfitri yang mempr.omosikan perj.udian dalam talian diperkatakan dan dalam s.iasatan pihak berk.uasa, kini muncul sebuah lagi iklan dengan konsep serupa.

Kali ini, dalam vldeo berdurasi sekitar 3 minit itu memaparkan kegu.saran pasangan suami isteri yang terp.isah di kampung dan bandar mahu menyambut Aidilfitri yang menjelang tiba.

Jalan cerita iklan tersebut menunjukkan si suami yang berp.utus asa selepas usaha bekerja tidak berjaya dan terus dit.impa m.usibah kerana motor dic.uri kemudian mencari jalan mudah mendapatkan du.it agar boleh meraikan hari raya.

Dalam salah satu babak, jelas si pelakon lelaki mencuba nasib bermain j.udi dalam talian dan mendapat un.tung.

Dengan keuntungan itu, dia berjaya pulang ke kampung bertemu isteri dan membawa hadiah termasuk baju raya dari du.it yang dipercayai hasil ju.di tersebut.

Malah pada babak akhir, si suami dilihat mengajar isterinya pula bermain j.udi dalam talian untuk mendapatkan du.it secara mudah.

Iklan tersebut sekaligus menc.etus kem.arahan netizen. Ia dianggap b.iadab, tidak berm.oral dan mengh.ina masyarakat lslam. Lebih menyedihkan ia dilakonkan oleh dua individu yang dipercayai bera.gama lslam.

Semalam, negara dikejutkan dengan sebuah vldeo tular berdurasi dua minit satu saat yang mempromosikan perj.udian dalam talian.

Iklan tersebut yang pada mulanya menceritakan kemeriahan Hari Raya Aidilfitri kemudiannya bertukar kepada promosi aktiviti perj.udian bagi mendapatkan wang untuk menyambut perayaan dengan meriah.

Sehubungan itu, pihak polis membuka kertas s.iasatan berhubung vldeo iklan tersebut.

Salah seorang pelakon utamanya, Saifullah Mohd Yunus mengaku s.ilap kerana terbabit dalam iklan tersebut dan sedia bekerjasama dengan pihak polis untuk s.iasatan lanjut.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit : Astro/HMetro via OM

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*