Sekumpulan PoIis Berlutut Memohon Ampun. Reaksi Balas Penunjuk Perasaan Pula Diluar Jangkaan!

PoIis Miami dilihat berjaya mencairkan hati penunjuk perasaan yang berhasrat meny3rang mereka apabila mengambil tindakan segera berIutut memohon maaf atas insiden kem4tian lelaki berkuIit hit4m, Ge0rge FI0yd.

Menerusi rakaman Youtube yang dikongsi pengguna Facebook Bigscout Nana Prempeh, tindakan itu disusuli dengan tangisan daripada semua anggota poIis dan dianggap sebagai suatu yang di luar jangkaan.

Malah, dalam masa yang sama penunjuk perasaan turut berIutut melakukan perkara yang sama.

Tunjuk perasaan bagi memprotes kem4tian seorang lelaki kuIit hit4m, Ge0rge FI0yd, apabila seorang anggota poIis meletakkan Iutut pada leher mngsa ketika menahannya berlarutan sejak trag3di itu berlaku Isnin.

Kekjaman dialami FI0yd, yang dilihat merayu apabila anggota poIis dilihat merebahkan badan mngsa ke jalan tar, dengan Iutut salah seorang daripada mereka menekan tengkuknya, dirakam orang awam menggunakan telefon pintar.

Kemarahan orang awam bertambah dengan tersebarnya video menunjukkan FI0yd merayu dilepaskan ketika dikasari pegawai poIis terbabit dan jasadnya terkulai tanpa ny4wa selepas lima minit, apabila poIis mengarahkannya menaiki kereta peronda.

Tindakan itu disifatkan sebagai satu lagi kekjaman dan penindasan poIis terhadap warga AS berketurunan Afrika.

Keluarga FI0yd menuntut ketiga-tiga pegawai poIis yang berada di tempat kejadian dipecat dan didakwa atas tuduhan membunvh.

Trump bersembunyi dalam kubu pertahanan bawah tanah

Sementara itu Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump didakwa ‘bersembunyi’ di kubu pertahanan bawah tanah ketika Rumah Putih menjadi sasaran penunjuk perasaan yang membantah kejadian itu.

Perkara itu didedahkan menerusi beberapa laporan media tempatan selepas insiden pertempuran antara penunjuk perasaan dan ejen Perkhidmatan Rahsia AS pada Jumaat lalu.

Ketika kejadian tersebut, Wanita Pertama, Melania dan anak lelaki mereka, Barron juga dibawa ke bunker terbabit.

The New York Times dan CNN memetik kenyataan pegawai Rumah Putih melaporkan bilionair hartanah terbabit berada di bunker tersebut selama kira-kira sejam.

Menurut satu sumber, Trump bersama keluarganya akan dipindahkan ke Pusat Operasi Kecem4san jika keadaan di Rumah Putih diisytiharkan kod merah.

Tindakan penunjuk perasaan yang berkumpul di Lafayette Square Park dan merobohkan sekatan pihak berkuasa di luar kediaman rasmi Presiden AS itu turut menyebabkan Rumah Putih dikawal ketat.

Lewat semalam, kekecohan sekali lagi tercetus di Rumah Putih ketika puluhan bandar raya utama di AS melaksanakan perintah berkurung untuk meredakan protes.

PoIis terpaksa melepaskan gas pemedih mata selepas lebih 1,000 penunjuk perasaan bertindak g4nas ketika mengadakan protes di luar kediaman rasmi presiden tersebut.

” Situasi di luar Rumah Putih seperti zon per4ng,” kata perunding dan ahli strategi Parti Demokrat, Adam Parkhomenko di Twitter

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*