Selepas Esprit Dan Zara, Kini Giliran H&M Tutup Cawangan Setelah Catat Kerugian Hampir 50%

Fesyen dan peruncitan adalah antara sektor yang t3ruk terk3san dengan tempoh kuarantln di seluruh dunia disebabkan C0vid-19. Rasanya baru je kita dengar berita  penutupan stor fesyen seperti Esprit,Zara dan beberapa label terkenal yang mengec3wakan ramai peminat fesyen.

Agaknya lepas ni kita shopping dekat mana ye?

Terbaru, kita dikejutkan dengan berita syarikat fesyen terkenal, H&M umum akan tamatkan perkhidmatan 170 cawangan mereka di seluruh dunia pada 2020 setelah mencatatkan keruglan hampir 50% (RM1.4 bilion) daripada pendapatan bersih pada suku kedua tahun ini.

H&M pada awalnya memang bercadang mahu menvtup sekitar 130 cawangan, namun jumlah tersebut terpaksa ditambah susulan daripada keruglan yang dialami dan memfokuskan pada penjualan secara dalam talian mengikut keadaan tabiat pembelian semasa.

Menurut CEO Kumpulan H&M, Helena Helmersson memberitahu pihak mereka menjangkakan pandemlk C0VlD-19 akan memberi kesan jangka panjang terhadap tabiat pembelian pelanggan.

Ini menyebabkan syarikat akan terus melakukan perubahan dan mengadaptasikannya dengan cara bekerja syarikat ke arah perkembangan digital; lebih fleksibel, pantas dan efisyen.

Sebagaimana kita sedia maklum, akibat pandemlk C0VID-19 semua sektor di seluruh dunia mengalami keruglan dan paling sadls terpaksa menutup operasi mereka susulan daripada tidak mampu menjana pendapatan dan mencatatkan keruglan.

Ramai yang turut meluahkan rasa kec3wa kerana H&M merupakan antara fesyen kegemaran mereka

REMAJA / UTUSAN RIMBA

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*