‘Kardashians KeIantan’ Selepas Viral Kisah Harlmau Menangis, Ini Gelaran Terbaru Untuk Keluarga Neelofa

Pengasas Aunty Tini Kitchen dan ibu kepada Neelofa, Datin Kartini menerima kecamman hebat di media sosial selepas tindakannya mempatenkan cap dagangan daging harlmau menangls hingga mengundang rasa berangg wargamaya.

Sehubungan dengan itu, ada segelintir wargamaya yang menggelarkan mereka sebagai Kardashians Kelantan.

Keluarga Kardashians yang terdiri daripada adik beradik popular Kourtney, Khloe, Kim, Kylie dan Kendall serta ibu mereka Kris Jenner sememangnya cukup berjaya dalam bidang perniagaan yang diceburi.

Oleh sebab itulah keluarga Kartini digelar sebagai Kardashians Kelantan kerana mempunyai perniagaan yang menguntungkan serta terkenal sebagai influencer.

Hasil tinjauan Gempak, nama Kardashians menjadi trending Twitter di samping perkataan Kelantan dan harimau menangis.

Malah, ada wargamaya yang turut mencipta sebuah poster tertera nama Kardashians Kelantan beserta wajah Kartini, Nabila, Neelofa, Athisha Khan dan Ameera Khan.

“Aku rasa the Kardashian Kelantan tu tak lah b0d0, mengaji pon tinggi jugak. Apa yang depa buat mesti dah tahu effect akan kena negatlf or positlf. Saja nak memperbod0hkan n0tizen, more drama came,” komen seorang wargamaya.

“If they’re the Kelantan Kardashians, then LMK is definitely the Kylie and their lil brother is Kendal,” usik seorang wargamaya.

“Noor kartini and family taknak trademark Kelantan Kardashians ke?” tanya seorang wargamaya.

“Ni dia aunty tini punya marketing ni!!! Tapi kenapa panggil Kardashians Kelantan. Aku takleh berhenti gelak,” komen seorang wargamaya.

“Lah Kardashian Kelantan rupanya. So siapa yang akan jadi Caitlyn Kenner aka Bruce?” ujar seorang wargamaya.

“’Kardashian Kelantan’ lmfaooooo bawak bersabar lah Lofa. Tedahnya. Karenah pelik-pelik jak family ktk ya Lopa,” tulis seorang wargamaya lagi.

Belum sempat pendaftaran diluluskan, Ibu Neelofa batal permohonan

IBU kepada pengacara Neelofa iaitu Datin Noor Kartini Noor Mohamed membuat keputusan untuk membatalkan permohonan trademark nama produk makanan ‘Harimau Menangis’ di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) yang sebelum ini menimbulkan rasa kurang senang segelintir netizen di Twitter.

Tampil membuat penjelasan mengenai perkara itu pada sidang media pada Khamis, Noor Kartini meminta maaf dan sedar akan kekhilafan yang terjadi dan berharap keputusan itu dapat meredakan keresahan masyarakat.

“Saya ingin memohon maaf dan sedar akan kekhilafan yang sedang terjadi dan saya berharap keputusan yang saya buat hari ini dapat menjelaskan meredakan keadaan.

“Untuk makluman semua, saya membuat keputusan untuk membatalkan permohonan trademark nama harimau menangis dengan secepat mungkin,” ujarnya.

Noor Kartini sekali lagi menjelaskan tujuan asal dia ingin memohon trademark tersebut adalah untuk melindungi jenama perniagaannya daripada masalah produk tiruan.

“Untuk makluman semua, saya membuat keputusan untuk membatalkan permohonan trademark nama harimau menangis dengan secepat mungkin

Noor Katini membatalkan permohonan trademark nama harimau menangis.

“Tujuan asal saya memohon trademark ini adalah untuk melindungi jenama perniagaan saya dan juga ejen-ejen jualan kami daripada masalah produk tiruan dan sesungguhnya tiada niat saya untuk tutup pintu rezeki sesiapa dan saya percaya rezeki kita masing-masing datang daripada Allah SWT.

Dalam kenyataan sama, dia turut menjelaskan agar isu ini tidak dipanjangkan lagi serta mendoakan kesejahteraan orang ramai dalam menjalani tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Saya harap isu ini selesai, saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mendoakan kesejahteraan dan keselamatan semua sepanjang tempoh PKP ini, stay safe, stay at home,” ujarnya.

Pada Selasa, tular foto memaparkan permohonan pendaftaran logo atau cap dagangan (trademark) yang telah diisi oleh Noor Kartini berkenaan dengan penggunaan nama ‘harimau menangis’.

Malah video daripada Instastory Noor Kartini berkenaan pengakuannya bahawa nama ‘harimau menangis’ sudah didaftarkan juga hangat menjadi perdebatan netizen.

“Letaklah harimau beranak ke, harimau kentut ke tapi bukan harimau menangis, ” katanya dalam video tersebut sambil memasak.

Gara-gara itu, ntizen di laman Twitter menegur tindakan Noor Kartini mendaftarkan nama tersebut kerana nama ‘harimau menangis’ sudah lama digunakan dan bukanlah hak eksklusif sesiapa.

SUMBER/KREDIT:jirancakap

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*