Da’iSyed sempat jumpa Hafiz Hamidun dulu malam sebelum kena tqgkap. Apa yg mereka bincangkan didedahkan

Penyanyi Hafiz Hamidun mendedahkan dia ada bertemu dengan pendakwah muda, Da’iSyed pada malam sebelum penceramah selebriti itu ditqhan polis berhubung dakwaan r0 goll seorang gadis.

Menurut Hafiz atau nama sebenar Mohammad Hafiz Hamidun, 36, pertemuannya itu bagi mendapatkan pandangan dan nasihat serta menghulurkan bantuan guaman sewajarnya kepada selebriti itu.

“Malam sebelum dia ditqhan, dia ada berjumpa dengan saya, minta nasihat dan pandangan. Apa yang saya boleh nasihat, saya nasihatlah dan saya juga berikan contact peguam yang kini mewakili dia.

“Saya dah beritahu Syed, kena hadapi segala-galanya secara mentql dan fizikql. Dia tunduk dan faham. Semoga Syed belajar daripada pengalaman ini. Saya bersimpati dengan apa yang terjadi kepada Syed Iqmal,” kata Hafiz menerusi Instagram pada Selasa.

Pada 26 November lalu, Syed ditqhan selepas polis menerima laporan dqkwaan r0g olll terhadapnya. Pendakwah yang dicungkil bakat menerusi program realiti ini diremqn bermula Jumaat lalu dan disambung sehingga Ahad ini.

Sementara itu, Hafiz berkata dia sama sekali tidak menyokong tindakan tidak bermoral yang dilakukan pemuda berusia 25 tahun itu jika benar-benar didapati terbabit dengan j3nayqhh tersebut.

“Pada saya yang salah tetap salah tetapi sebagai kenalan tetap ada simpati kepada dia… tidak sekali sokong apa yang dilakukan kalau betul,” ujarnya.

Terdahulu, Pengarah Jabatan SiasatanJ3nay44h Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed berkata, polis menerima tujuh lqporan polis iaitu dua membabitkan Seksyen 376 Kqnun Keseksqqn (r0 goll), tiga kes bagi Seksyen 354 Kanun Keseksqqn (cqbulll) dan satu kes di bawah Seksyen 377C Kanun Keseksqqn (se kss luartqbii).

Sementara itu di Mqhkamah Tinggi Shah Alam, Da’iSyed atau Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail, 25, ditqhan semula pada pagi Selasa selepas tempoh remqn pertama berakhir pada 1 Disember.

Suspek ditqhan remqn selama lima hari lagi sehingga 6 Disember bagi membantu siasatan.Peguam yang mewakili sqspek iaitu Ahmad Amzar Ahmad Azlan memberitahu pihak media, Da’iSyed menafikan kesemua tudvhan yang dibuat ke atasnya.

Sumber Kredit: MstarOnline via Awattt syeikhh network

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*