Buat ‘live’ ᴛᴀᴋ ꜱᴇɴᴏɴᴏʜ dngan bvdak bawah umur, polis slasat rkaman usahawan kosmetik

Sebelum ini telah tular rkaman IG Live yang dibuat oleh seorang usahawan kosmetik sekaligus menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan wargamaya apabila live tersebut turut disertai oleh dua orang bdak lelaki bawah umur dan dianggap ᴛɪᴅᴀᴋ ʙᴇʀᴍᴏʀᴀʟ.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesahkan telah mendapat maklumat berhubung satu siaran langsung melibatkan seorang usahawan kosmetik bersama rakannya serta dua kanak-kanak lelaki di laman Instagram yang disifatkan netilen sebagai ᴛɪᴅᴀᴋ ʙᴇʀᴍᴏʀᴀʟ

PDRM ambil maklum kess live ᴛɪᴅᴀᴋ ʙᴇʀᴍᴏʀᴀʟ seorang usahawan

Menurut Ketua Penolong Pengarah Bahagian Si.asatan Jnayah ꜱᴇᴋꜱᴜᴀʟ, Wanlta dan Knak-knak (D11), Jabatan Si.asatan Jnayah Bukit Aman iaitu Asisten Komisioner Siti Kamsiah Hassan telah menerima makluman berhubung perkara tersebut dan tndakan selanjutnya sedang dilakukan.

“Pihak kami telahpun melihat rkaman si.aran langsung tersebut dan saya telahpun mengarahkan agar satu laporan polis dibuat bagi membolehkan si.asatan berhubung perkara itu dibuka.”

-Siti Kamsiah-

Tambahnya dalam kenyataan, setakat ini pihak polis belum lagi memanggil mana-mana individu untuk diambil keterangan.

Turut terlibat budak lelaki bawah umur

Selain itu, menurut sumber dua orang bdak lelaki terbabit baru berusia 14 dan 15 tahun dan dengan kehadiran dua budak terbabit  jelas sekali menimbulkan ꜱᴘᴇᴋᴜʟᴀꜱɪ dan andaian negatlf apabila mereka bebas melakukan aktiviti berkenaan lewat tengah malam tanpa pantaun orang dewasa.

Terdahulu, satu rakaman video tular di laman Facebook dan Twitter memaparkan tindakan seorang usahawan kosmetik bersama rakannya bersiaran lngsung menerusi platform Instagram Live yang turut disertai oleh dua knak-knak lelaki.

Penularan rakaman tersebut menerima keca.man netlzen yang menyifatkan tindakan dua individu berkenaan sebagai ᴍᴇʟᴀᴍᴘᴀᴜ dan ʙɪᴀᴅᴀᴘ apabila berkelakuan tidak sopan termasuk membincangkan ɪꜱᴜ ꜱᴇᴋꜱᴜᴀʟ bersama kanak-kanak.

Seorang pengguna Facebook menyelar tindakan kedua-dua individu berkenaan dan turut mempersoalkan di mana ibu bapa kanak-kanak itu memandangkan mereka bersiaran secara langsung pada pukul 1.50 pagi.

“Saya difahamkan kedua budak ini baru berusia 14 dan 15 tahun, di mana ibu bapa sampai tidak perasan anak buat aktiviti begini pada pukul 1.50 pagi?.

“Sampai sekarang juga saya tidak faham mengapa ‘mereka’ ini bebas menunjukkan gaya hidup songsang mereka di media s0s.ial?,” katanya menerusi satu kemas kini di laman Facebook.- K!ONLINE

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*