Isteri 0KU, Tngan ᴘᴀᴛᴀʜ PerIu Masuk ʙᴇꜱɪ. Sminggu ᴛᴀᴋ Makan Nasi Takde ᴅᴜɪᴛ, Minta Kawan-Kawan ꜱʜᴀʀᴇ Nak LeI0ng TV…

BALING, Ak1bat kesempltan hidup, seorang penduduk di Kampung Teluk Teduri di sini berh4srat untuk menjuaI sebuah te­levisyen terpkai miliknya bagi mendapatkan w4ng membeli barangan dapur.

Mohd. Nasir Din, 38, berkata, dia bercadang ᴍᴇɴᴊᴜᴀʟ bara­ngan elektronik jenama Sharp berukuran 29 inci yang diberikan oleh kakaknya itu dengan harga RM100.

“Saya tidak mempunyai piIihan untuk mendap4tkan ᴅᴜɪᴛ kecuaIi dengan ᴍᴇɴᴊᴜᴀʟ teleevisyen ini,” katanya ketika ditemvi di rumahnya di sini semalam.

Menurut Mohd. Nasir, dia tingg4I bersama isterinya, Suhaida Mohd. Ghazali, 33, yang merupakan 0rang keIainan up4ya (0KU) ᴍᴀꜱᴀʟᴀʜ ᴘᴇʀᴛᴜᴛᴜʀᴀɴ.

Pasaangan itu belum dikrniakan cahaya mata.

“Saya kehiI4ngan sumber pend4patan kerana tidak lagi bek3rja di bengkeI besi selepas pergeI4­ngan tngn k1r1 p4t4h ak1bat terj4tvh semasa memasang bumbuung di sebuah rumah di daerah ini kira-kira dua bulan lalu.

“Saya dan isteri tidak mkan n4si selama kira-kira sem1nggu kerana tidak mempunyai w4ng untuk memb3Ii ber4s, sementara menanti isteri yang be­k3rja di kiIang mendapat g4ji pada hujvng bul4n,” katanya.

Selain itu, Mohd. Nasir memberitahu, dia juga perlu mencari w4ng sebanyak RM2,600 yang akan digunakan untuk memasang besi pada pergeIangan tngan kirinya yang ptah itu dalam masa terdekat ini.

Pada masa sama, Mohd. Nasir berkata, dia turut membaantu isteerinya menju4I kereepek dan ikan pekaasam yang diambiI daripada rakan-rakan bagi menjana pend4paatan tambahan.

“Isteri saya menerima b4ntuan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat sebanyak RM400 sebulan,” katanya.

Orang r4mai yang ingin membaantu pasangan itu boleh meng­hubungi mereka di talian 010-8018 540.

K0men 0rang r4mai

sumber : imuslimnetwork

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*