Suaml Kant0l Tdur Rumah Jnda Lepas Gadvh Dengan lsteri

KULIM: Seorang lelaki memberi alasan terpaksa menumpang tdur di rumah seorang lbu tungg4I kerana berg4duh dengan lsterinya  ketika dita.han penguat kuasa Pejabat Ag4ma Daerah Kulim  (PADK) di Padang Serai di sini hari ini.

LeIaki berusia 32 tahun yang berstatus suaml orng dita.han bersama seorang wanlta terbabit berusia 39  tahun  kira -kira pukul  3.40 pagi.

Pgawai Penguat Kuasa PADK, Anwar Shariffudin Mat Saad berkata, leIaki tersebut turut didapati membawa seorang ank lelakinya berusia tiga tahun ke rmah teman wanltanya itu.

PGAWAI penguat kuasa PADK sedang meny0al slasat psangan yang dicek.up dalam operasl pencegahhan makslat di Padang Serai, Kulim

Katanya, PADK sebelum itu menerima aduuan daripada orng awam yang menges.yaki berlaku perbuatan makslat di rumah wanlta berkenaan.

“Saya bersama empat penguat kuasa (PADK) kemudian membuat pemerlksaan di rumah yang dimaklumkan.

“Kita mengetuk pintu selama kira-kira 10 minit sebelum seorang wanlta membuka pintu dan apabila dimaklumkan tujuan kehadiran kami, dia  membenarkan kami masuk untuk menjalankan pemerlksaan,” katanya di sini hari ini.

Katanya, pemeriksaan dalam rumah itu menemui seorng remaaja prmpuan berusia 14 tahun yang merupakan ank wanlta berkenaan di sebuah bilik.

“Pemeriksaan lanjut di sebuah lagi bilik, kita menemui seorng leIaki bersama seorang kankk-kankk leIaki,” ujarnya.

Menurutnya, hasil s0al slasat, lelaki terbabit memberi alasan dia berga.duh dengan lsterinya lalu keluar dari rmahnya di Pulau Pinang bersama seorang ank lelaki.

“Dia mendkwa tiada tempat tdur, jadi dia menvmpang di rumah  wanlta itu,” katanya.

Kata Anwar Shariffudin, slasatan lanjut mendapati wanlta  itu sudah berceral dan mempunyai empat orng ank yang mana tiga lagi anknya tinggal bersama bekass suamlnya.

“Psangan yang dita.han itu merupakan pnjawat awam yang bertugas di Pulau Pinang dan mereka ga.gal menunjukkan sebarang hbungan mah.ram atau suaml isterl seterusnya menimbulkan sy4k mereka melakukan makslat di rumah tersebut,” ujarnya.

Tambahnya, mereka dibawa ke Balai Polis Padang Serai untuk la.poran tngkapan sebelum dibawa ke pejabat untuk slasatan lanjutt dan kess dislasat mengikut Se.ksyen 25(a)(b) Enakmen Kesa.Iahan Jnayah Sya.riah Negeri 2014.

SUMBER/KREDIT : akupapankekunci

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*