Bapa Sempat Berbalas Komen, Tinggalkan Pesanan Pada Statvs Terakhir Arwh Sebelum Kejadlan, Buatkan Ramai Sebak

Tragedl dua helikopter yang bertembvng dan terhmpas sehingga meng0rbankan dua nywa di Taman Melawati, tengah hari tadi, ternyata menyedlhkan dan menggemparkan ramai pihak.

Kedua-dua mngsa yang mavt dikenali sebagai Mohd Sabri Baharon, 56, dan Mohd Irfan Mohamed Rawi, 44 dipercayai dalam penerbangan latihan dari Subang menuju ke Genting Sempah.

Apa yang menyentvh hati, bapa kepada salah seorang mangsa yang terk0rban, arwh Mohd Irfan Mohamed Rawi sempat menitipkan pesan terakhir selain ibunya sempat bertanyakan soalan kepada arwh, malam sebelum kejadlan.

Menerusi status terakhir yang dimuat naik oleh arwh, bapa arwh sempat berpesan supaya arwh membawa helikopter dengan berhatl-hatl kerana bimbang dengan keadaan cuaca yang kini tidak menentu.

Arwh juga sempat membalas komen tersebut, kira-kira tiga jam sebelum nhas berlaku.

Dalam masa yang sama, polis telah mengambil keterangan bekas Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines Berhad, Datuk Ahmad Jauhari Yahya berhubung nhas helikopter yang meng0rbankan dua nyawa di Taman Melawati pada Ahad.

Menurut Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Esha, pihaknya turut merek0dkan keterangan beberapa saksl lain.

Katanya, lebih ramai saksl diminta tampil membantv slasatan.

“Kita dah ambil keterangan dia (Ahmad Jauhari) dan saksi berkaitan kejadlan. Saksl-saksl awam (lain) kita tengah kumpul lagi.

Semoga ahli keluarga kedua-dua arwh diberikan ketabahan dan semoga mereka ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. Amin.

Sumber : SK/AstroAwani

Kredit : Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*