‘Sarang Tabuan Jangn di Jol0k’ Ali Puteh Sperti Bagi ‘Hint’ Selepas Naik Mhkahmah, Isu Sa man Balu Abam Bocey

Umum sudahpun tahu isu sa.man menyaman Ali Puteh dan kakak iparnya, Nur Hidayah yang hangat diperkatakan sekitar akhir tahun lalu. Terdahulu, leIaki ini telah mengeluarkan sa.man sebagai tndakan balas wanlta yang terlebih dahulu mengeluarkan sa.man dengan tuntutan jumlah mencecah RM900,ooo.

Isu dah didengar di hadapan haklm…patutnya September lepas

Menurut Ali Puteh, isu sa.man berkenaan sudah diperdengarkan di hadapan haklm secara atas talian pada 16 dan 17 Februari lalu. Walau bagaimanapun, selebriti ini tidak dapat berkongsi lebih kerana isu ini masih berjalan serta perbicaraan selanjutnya akan diadakan pada Mac 17, 18, 19 dan 29 Mac nanti.

Tak nak biar maruah keluarga dipljak…berhabisan nak melawan balu Abam Bocey

Berikutan dengan itu, Ali Puteh memuat naik status di Instagram untuk ditujukan kepada netlzen yang tidak mempercayainya selama ini. Pernah dituduh penakut untuk hadir ke mhkamah untuk tuntutan faraid, dia menjelaskan bahawa ia tidak ada sebarang kaitan dengannya. Oleh sebab itu, selebriti ini membuat keputusan untuk tidak hadir.

Tunggu Ali cakap macam ini baru nak percaya… dari awal saya nampak side Abang Ali betul

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netlzen memberikan sokongan padu terhadap lelaki ini supaya menegakkan keadilan yang sebenar. Bukan itu sahaja, mereka malah berharap kebenaran yang sebenar akan terbongkar tidak lama lagi.

Terdahulu, Adik kepada arwh Abam, Ali Puteh memberi penjelasan kenapa beliau ‚Äėnaik angln‚Äô tahun lalu mengenai isu ini.

Beliau sebenarnya kesal kerana ada pihak yang memuatnaik vdeo perbualan dengan balu Abam tanpa merujuk kepada keluarganya terlebih dahulu.

Walaupun tidak menamakan siapa individu tersebut ia jelas merujuk kepada vdeo kntr0vrsi Datuk Seri Aliff Syukri bersama isteri Abam, Siti Nurhidayah Mohd Ali.

Mengaku terkilan dengan jawapan kakak ipar dalam rakaman itu, Ali Puteh menjelaskan apa yang dibuatnya semata-mata mahu menguruskan harta peninggalan Abam termasuk hutang dan urusan faraid.

Tindakannya itu sudah dimaklumkan kepada Siti Nurhidayah dan kakak iparnya itu sudah bersetuju.

‚Äú Video seorang jutawan, kita semut api dia semut besar, soalan dan jawapan yang ditanya terutama daripada segi harta-harta Abam yang menjadi persoalan,‚ÄĚ ujarnya dalam satu video yang tersebar di media sos.ial hari ini.

Hari ini pihak produksi Melodi TV3 telah memuat naik satu klip video pendek temubual bersama Ali Puteh.

Di dalam rakaman tersebut, Ali menjelaskan bahawa harta jangan ditanya kerana yang paling penting buat masa ini adalah untuk menjelaskan hvtang hvtang arwh yang ditinggalkan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MELODI TV3 Official (@meloditv3)

SUMBER/KREDIT : Instagram ali_putehofficial 

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*