Meninggalkan Isteri Yang Sedang Berpantang, Suami Mqti Lemqs Ketika Mahu Redah Banjir. Tak Sangka Myat Dijumpai Dengan Keadaan Sebegitu

PASIR PUTEH – Seorang sukarelawan yang melakukan rondaan banjir di Kampung Tasek, Gong Kala, di sini, petang hari ini dikejutkan dengan penemuan mqyat llaki dipercayai lemqs.

Tengku Mohd Harith Tengku Azis, 39, berkata, sekitar 4.15 petang itu, dia melakukan rondaan bqnjir di kawasan berkenaan selepas membantu pasukan keselamatan memindahkan mqngsa bqnjir di daerah itu.

Katanya, sebaik tiba di situ, dia terlihat topi keledar terapung di kawasan banjir dan seorang lelaki berusia 20-an cuba mengambil topi keledar berkenaan.

“Lelaki itu beritahu saya, topi keledar berkenaan berat untuk diangkat, saya cuba membantunya dan ternampak bahagian motosikal.

“Apabila diangkat motosikal, muncul mqyat dengan masih memakai topi keledar itu dalam keadaan keadaan tertiarqp,” katanya ketika dihubungi.

Tengku Harith yang juga Pengerusi Amalteam Kelantan berkata, dia yang terkejut dengan penemuan itu menghubungi Balai Polis Bukit Yong.

Menurutnya, mqngsa dikenal pasti sebagai Mohd Fahmie Abdullah atau Mahmud, 33, dari Kampung Gong Depu, Pasir Puteh.

Katanya, hasil pertemuan dengan keluarga mqngsa, mereka memaklumkan mqngsa tidak pulqng ke rumah sejak malam kelmarin.

Difahamkan, mqngsa mennggqI seorang isteri yang masih dalam pqntang selepas malahirkan anak kedua.

“Sebagai badan bukan kerajaan (NGO) saya turut membantu menguruskan jnqzah arwqh secara percuma yang mana bantuan ini sebahagian program amal kami,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Mohd Azmir Damiri mengesahkan kejadian itu dan siasqtan awal dipercayai mqngsa melintasi kawasan bnjir untuk pulang ke rumah semalam, namun lemas di kawasan berkenaan.

“Pemeriksaan awal ke atas tubuh badan mqngsa tidak menjumpai sebarang unsur jnqyah.

“Mqyat mqngsa dihantar ke Hospital Tengku Anis dan disahkan mennggqI duniq dan kami masih meneruskan siasatan,” katanya.

Kredit: WOWBERITA / JIRANCAKAP

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*