‘Saya Kan Cust0mer, Mana Boleh Jerlt Dekat Saya’ Sampai Kapten Kena Datang Bagi Naslhat Pada Wanlta Ini

Seorang wanlta dipercayai dalam perjalanan dari Taiping ke Ipoh menaiki tren ETS telah dikecamm oleh warganet apabila dia dilihat tidak memakai pelitup muka sewaktu berada dalam tren tersebut.

Menerusi sebuah posting dikongsi seorang individu Claudia Lee di group Facebook baru-baru ini, difahamkan wanlta tersebut masih degill walaupun beberapa kali diminta memakai pelitup muka.

Memetik laporan World of Buzz, pada mulanya penumpang yang duduk bertentangan telah perasan wanlta itu tidak memakai pelitup muka, sambil memerhatikan gelagatnya selama 10 hingga 20 minit sebelum meminta memakai pelitup muka.

Malah, dia turut menghulurkan pelitup mukanya kepada wanlta berkenaan. Bagaimanapun, wanlta itu memberitahu dia memiliki pelitup mukanya sendiri cuma dia tidak mahu memakainya.

Sejurus itu, rakan kepada individu tersebut mengadu kepada kakitangan ETS dan sebuah pengumuman dibuat untuk mengingatkan setiap penumpang supaya memakai pelitup muka.

Meskipun begitu bagai mencurahkan air ke daun keladi, wanlta terbabit tidak mengendahkan pengumuman tersebut.

Sehingga kapten ETS terpaksa ke tempat duduk wanlta itu dan menyuruhnya memakai pelitup muka, namun dia hanya bersel0roh mengatakan ‘sudah memakainya selama empat jam’

Menurut individu yang melap0rkan kejadian tersebut, wanlta itu turut memberitahu kapten berkenaan bahawa ‘saya adalah pelanggan, awak tidak boleh jerit pada saya,’ walhal, kapten yang berurusan dengannya tidak meninggikan suara

Bagaimanapun sebaik sedar perbuatannya dirakam, dia memarahi perakam dengan mengeluarkan kata-kata kesatt seperti ‘tidak ada 0tqk’ dan ‘jangan bersikap seperti bullsht’.

Justeru dengan penlngkatan kess C0vld 19 ini, pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sedang bertungkus-lumus membendung penularan vlrus tersebut daripada menjadi lebih terukk apatah lagi bilangan kes ssudah mencecah empat angka.

Oleh itu, orang ramai dinasihatkan supaya tidak mementingkan diri dan perlu bekerjasama dengan cara mematuhi peraturan yang telah ditetapkan.

SUMBER/KREDIT: WOB/OMM via online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*