Svspek MengigiI & Mnangls Smasa Dibawa Msuk Ke Mhkamah, Dkwa Suria TeIah Mrendah Rendahkan Dirinya

Seorang peIajar tngkatan enam dithan rman berikutan menjadi svspek utama pmbnnuhan SitiNurSurya Ismail yang menlnggaI dunla dalam kjadian di di Kampung Lubuk Batu, Telemong, Hulu Terengganu, kelmarin.

Svspek hari ini dihdapkan ke Mhkamah Majlstret bagi membnarkan prlntah thanan rman selama tujuh hari bermula hari ini hingga 9 November 2020.

MenggigiI masuk mhkamah

Menerusi Iap0ran BuIetin TV3, svspek yang berusia 19 thun menggigiI sebaik shaja dibawa trun dari knderaan p0Iis sbeIum dibawa masuk ke dalam mhkamah.

MengaIir air mata

Malah, svspek yang berpakaian I0kap berwrna ungu dilihat mengaIirkan air mata sewktu dia dibawa masuk ke dalam kmar mhkamah oleh angg0ta p0Iis.

KUALA TERENGGANU 2 November : Adik mngsa, Nur Liyana Syuhada Ismail, 15, menyir4m air ke pus4ra kakaknya, Siti Nor Surya Ismail di Tnhh Prkboran Kampung Beladau Selat di sini malam ini.

Berdasarkan hasiI slasatan awal, svspek mngakku meIakukan prbuatan itu yang berpnca dari kata mengatta sehingga berIaku saIah fham sebelum berlaku pergeIutan.

Prlntah rman tersebut dibnarkan Majlstret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mhkamah Majlstret. Kess dislasat menglkut Sksyen 302, Knun Keslksaan kerana mmbnnuh.

P0Iis berjaya seIesaikan kess tersebut

P0Iis brjaya menyIesaikan kess bnnuh Siti Nur Suria Ismail, 19, dalam tempoh 17 jam apabila mnahan kwan baik mngsa yang mengakku meIakukan prbuatan kjam itu hanya kerana berrang diperIi gdis itu.

Sspek, 19, yang juga bkas rkan sekoIah Siti Nur Suria dithan pada pukul 7.30 pagi seIepas dia tampiI mmberi ktrangan di BaIai P0Iis Telemong di sini.

“Dia mencritakan, pada muIanya dia hnya pergi ke rumah mngsa sekadar untuk bersmbang k0song dan ketika sdang berbuaI itu, sspek mendkwa Siti Nur Suria telah merndah-rndahkan dirinya terutama tntang status ek0nomi keIuarga dan rupa prasnya.

‚ÄúSvspek yang pnas hati kmudian telah menyrang mng¬≠sa yang kebetuIan sdang mme¬≠gang sebiIah plsau untuk mnetas Iebihan bnang pada seIuar¬≠nya,‚ÄĚ katanya di sini ¬≠semalam.

Menurut Roslee, svspek dan mngsa kemudian telah bergeIut hingga menybabkan Siti Nur Suria cdera ditettak pada bhagian muka, Ieher dan dada menggunakan snjata tjam.

Tmbahnya, svspek yang panlk apabiIa mendapati ­mngsa tidak lagi bergerrak seIepas ditettak nkad mem0tong pergeIa­ngan tngan kiri mngsa hingga ptus.

‚ÄúSvspek juga telah mengambiI wang dan teIefon bimbit milik mngsa bagi mencipta pIot k0nonnya inslden itu berm0tifkan smun sebelum meIarikan diri dengan sebuah motosikal,‚ÄĚ ¬≠katanya.

Sumber : OMM

Kredit : Dunia Cerita

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*