Syed Saddiq Muka Bertampal Ketika Hadiri Perhimpunan Agung Tahunan Ke-2. Wartawan Apa Terjadi, Rupanya Ini Nasib Yang Menimpa Syed Saddiq Sebelum Ini

Syed Saddiq adalah antara Menteri termuda di dalam kabinet Kerajaan Pakatan Harapan. Nama beliau semakin naik sejak dua menjak ini dengan pelbagai isu. Baru baru ini isu beliau dengan TMJ yang diperkatakan oleh netizen apabila TMJ menegur Syed Saddiq supaya jangan mengampu.

Isu terbaru Syed Saddiq dengan TMJ adalah apabila TMJ menuntut janji janji Syed Saddiq dahulu.

‘Kenapa Dulu Tabur Janji?’ – Hangat Isu Sindir, TMJ Tuntut Janji Syed Saddiq Pula

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) kembali menjadi isu hangat apabila dikatakan memerli Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menerusi Twitternya.

Turut menggunakan medium sama, TMJ menambah apa yang sepatutnya dilakukan menteri itu seperti dijanjikan sebelum ini. Johor sepatutnya jadi tuan rumah Sukma.

“Kenapa Janji Tapi Tak Tepati?”- TMJ dedah Janji yaSyed Saddiq

“Kenapa Janji Tapi Tak Tepati?”- TMJ dedah Janji yaSyed Saddiq
Menurut TMJ, Johor sepatutnya menjadi tuan rumah untuk Sukma 2020. Perkara itu dijanjikan oleh Menteri Belia dan Sukan kepada Exco Sukan dan Belia Negeri Johor. Namun, setelah 8 bulan berlalu, tiada langsung perkembangan berkenaan acara itu. TMJ mempersoal kenapa perlu menabur janji jika tidak boleh dilaksanakan.
Beliau luah kecewa

“Kenapa Janji Tapi Tak Tepati?”- TMJ dedah Janji yaSyed Saddiq

Tambah TMJ lagi, ramai golongan belia telah mengadu kepadanya berkenaan kekecewaan mereka. Bagaimanapun, dia tidak mempunyai kuasa berkenaan isu ini dan hanya boleh memberi pendapat mengenainya.

Beri muka untuk jumpa

“Kenapa Janji Tapi Tak Tepati?”- TMJ dedah Janji yaSyed Saddiq

TMJ juga menyeru pihak berkaitan supaya majlis, persatuan dan rakyat dapat bersua muka dan berbincang masalah mereka. Meskipun permohonan tidak dapat ditunaikan, kementerian perlulah ‘beri muka’ dengan berjumpa dengan mereka dan tidak menugaskan pegawai semata-mata.

Sumber: TMJ vie Oh Bulan

Ucapan Happy Birthday Kepada Tunku Idris dari Syed Saddiq. Ini Responds Sarcastic TMJ .
Syed Saddiq ucap Happy Birthday kepada Tunku Idris dan ini respon Padu sarkastik TMJ
Kelmarin, Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, mengucapkan selamat ulang tahun kelahiran ke-31 kepada Tunku Temenggong Johor Tunku Idris Sultan Ibrahim, di Twitternya.

Lapor NST, Menteri Belia dan Sukan itu memuat naik tweet itu secara umum di Twitternya memandangkan Tunku Idris tidak mempunyai akaun rasmi di laman sosial itu.

“Happy Birthday Tunku Idris. Patik will always pray for Tunku and Tunku family’s wellbeing. Keep on inspiring!” tulis Syed Saddiq.

Beberapa jam kemudian, tweet itu diretweet oleh abang Tunku Idris, Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim, berserta dengan ayat berikut:

“Please, do what you want. Just leave my family alone and save your sucking up for other people.”

“Kenapa Janji Tapi Tak Tepati?”- TMJ dedah Janji yaSyed Saddiq
Menurut laporan NST, tweet dari TMJ yang dimuat naik pada jam 10.05 malam telah diretweet lebih dari 1,200 kali.

Sementara itu, semakan di Twitter mendapati, Syed Saddiq memberi respon kepada tweet itu sebelum ia dipadamkan.

“My prayers will always be with Tunku and family.”

Sumber: NST, Syed Saddiq , the reporter via Memori Kini

Syed Saddiq cedera jatuh motor, jiwa tetap kental

Kecederaan di muka dan kaki kanan akibat jatuh motor tidak menghalang Ketua Pemuda Bersatu Syed Saddiq Syed Abdul Rahman tetap hadir ke pembukaan Perhimpunan Agung Tahunan (PAT) ke-2 di Putrajaya, hari ini.

Katanya, akibat kecederaan itu, Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan isteri, Siti Hasmah Mohamed Ali agak marah kerana beliau tidak berhati-hati.

Beliau berkata demikian kepada pemberita di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), hari ini.

Katanya lagi, Doktor yang merawatnya sudah berpesan supaya beliau lebihkan berehat selepas insiden berkenaan.

Syed Saddiq yang hadir dengan wajah berbalut dan berjalan secara terhincut-hincut mencuri perhatian ahli Bersatu yang hadir ke perhimpunan tersebut.

Sumber Artikel: KINI TV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*