Tak Nak Rugi Batal Majlis Kahwin Walaupun Pengantin Lelaki Demam, Jadi Punca Lebih 250 Tetamu Positif C0vid19

Hanya sempat bergelar isteri kurang dari seminggu, seorang wanita dari India terpaksa menerima kenyataan suaminya sudah mennggaI dnia akibat C0vid19.

Kenyataan itu harus ditelan selepas pasangan itu meIanggar perintah berkurung di negara berkenaan demi untuk melangsungkan majlis perkahwinan besar-besaran.

Menurut USA Today, seorang pengantin lelaki berusia 30 tahun disahkan mennggaI dnia dan menjadi penyebar C0vld19 yang telah menjngkiti 80 orang tetamu mereka yang hadir.

Majlis besar-besaran itu berlangsung pada 15 Jun lepas dengan kehadiran lebih 360 tetamu di Paliganj. Keluarga pengantin lelaki tersebut juga dilaporkan tetap bertegas untuk meneruskan majlis meskipun dia mengalami demam panas sebelum itu kerana tidak mahu menanggung kerugian jika ia dibataIkan.

Walaupun dia (pengantin lelaki) berasa kurang sihat pada 14 Jun dan mahu majlis ditangguhkan namun ketua keluarga kedua-dua pihak tidak bersetuju, dengan alasan akan mengalami kerugian yang sangat besar.”

Pada hari perkahwinannya, suhu badan dia dilaporkan sangat tinggi dan ramai sanak saudara mula berasa risau serta turut berharap ianya tiada kena mengena dengan C0vld19. Pihak keluarga dikatakan telah memberi ubat jenis panadoI kepada lelaki tersebut namun keadaannya menjadi semakin teruk selepas itu.

Menurut New York Post, lelaki itu dilaporkan mennggaI dnia dua hari kemudian ketika dalam perjalanan ke hospital namun myatnya telah dib4kar sebelum sempat pihak berkuasa menjalankan ujian C0vld19 ke atasnya.

Bagaimanapun, dia dipercayai menjadi penyebar utama vrus itu di kawasan terbabit apabila hampir 300 individu disahkan positf hanya seminggu selepas majlis itu berlangsung.

Kampung itu kini ditutup dan dikawal ketat daripada mana-mana individu yang mahu masuk atau keluar dari situ.

Jurucakap pihak berkuasa di bandar itu berkata,

Keutamaan kami sekarang adalah untuk mencegah jngkitan ini dan putuskan rantaian.”

Pengantin perempuan itu bagaimanapun dilaporkan negatf C0vld19. Kebanyakan tetamu mereka terdiri daripada kakitangan sekolah, guru dan murid-murid kerana bapa pengantin lelaki merupakan seorang guru.

LM/IndianExpress / ONLINE MALAYA

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*