Selalu Kena Ejek Tak Cantik, Takda Pakwe. Svspek Dedahkan Semua Pada P0Iis Kenapa Dia Bun0h Kawan Baiknya Sendiri Secara Ke jam

Berita tentang pmbun0hhan Siti Nur Surya Ismail, 19, di Kampung Lubok Batu, Telemong, di sini, kelmarin yang dilakukan oleh rakan baik sendiri telah mencuri perhatian orang ramai.

Antara yang menarik perhatian warganet adalah svspek dikatakan datang ke balai p0Iis untuk membantu sias4tan namun akhirnya ditahan selepas poIis mendapati ada ksan gig1tan di lengan svspek.

Pihak p0Iis kemudian menceritakan ketika svspek datang ke rumah mngsa, berlaku kata-mengata antara svspek dengan mngsa yang menjurus kepada kjadian pmbun0hhan tersebut.

Rupanya sebab tidak puas hati sering disind1r

Terbaru, pihak p0Iis tidak menolak kemungkinan rasa tidak puas hati akibat sering disiindir dipercayai menjadi pvnca kjadian itu.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, svspek ada membuat pndedahan mengenai m0tif kjadian itu ketika tampil ke Balai P0Iis Telemong dengan ditemani ibunya kira-kira jam 7.30 pagi semalam bagi membantu sias4tan.

Beliau berkata, suspk berusia 19 tahun memaklumkan mngsa sering meng3jek tentang kehidupan keluarganya yang miiskin kerana ibunya hanya bekerja sebagai tukang cuci.

Manakala bapanya hanya bekerja kampung berbanding kehidupan keluarga mngsa yang agak senang.

” Svspek turut mendkwa kononnya mngsa suka mengejek dengan mengatakan yang dia tidak cantik berbanding dirinya dan kekurangan itu menjadi punca dia masih tidak mempunyai teman lelaki sehingga svspek sering memndam rasa.

” Setakat ini, poIis masih menjalankan sias4tan lanjut bagi mengenal pasti punca sebenar kjadian,” katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat PoIis Daerah Hulu Terengganu.

Mohd Adli berkata, selain perg3Iangan tngan mngsa dipt0ng, pemeriksaan juga mendapati terdapat kesan tusvkan pada l3her mngsa dan beberapa keced3raan lain.

” Kita juga percaya berlaku pergeI0tan antara mngsa dan suspk sebelum itu kerana kita ada menjumpai beberapa helaian rambut dalam gnggaman mngsa,” katanya.

SitiNurSurya dibvn0h kej4m dengan beberapa kesan t1kaman dipercayai snjata tajam di beberapa bahagian badan termasuk pvt0s perg3Iangan tangan kiri.

MenggiigiI di bawa ke mhkmah.

Sementara itu menerusi lap0ran Buletin TV3, susp3k yang berusia 19 tahun Menggig1l sebaik sahaja dibawa turun dari kenderaan p0lis sebelum dibawa masuk ke dalam mahkmah.

Malah, susp3k yang berpakaian l0kap berwarna ungu dilihat mengalirkan air mata sewaktu dia dibawa masuk ke dalam kamar mahkmah oleh anggota poIis.

Berdasarkan hasil si4satan awal, svspek mengaku melakukan perbu4tan itu yang berpvnca dari kata mengata sehingga berIaku saIah faham sebelum berIaku pergeI0tan.

Perintah reman tersebut dibenarkan Majstret Engku Nurul Ain Engku Muda di Mahkmah Maj!stret. Kes disi4sat mengikut Sksyen 302, Kanun Kesksaan kerana membvn0h.

Pihak admin mengucapkan takziah buat keluarga mngsa dan semoga bersabar menghadapi ujian ini.

Semoga svspek mndapat hkumn setimpal atas perbuat4nnya

sumber – Asiakini

Kredit : JiranCakap

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*