Akhirnya, Psau Yang Digunakan Dalam Kess Arwh Siti Surya Ditemul, Tak Sangka Lokasi Psau Ditemui Adalah Disini

Kuala Berang: Psau yang digunakan svspek dalam kes pmbnuhhaan Siti Nur Surya Ismail, 19, sudah dijumpai di tepi lebuh raya Telemong, di sini, kata Ketua P0Iis Daerah Hulu Terengganu Deputi Superintendan Mohd Adli Daud.

Katanya, senjata berkenaan dipercayai diambil oleh svspek di rumah mngsa dan digunakan sebagai snjaata untuk membnuhh, pada Ahad lalu.

“Psau pem0tong sayur berkenaan dibuang di tepi lebuh raya Telemong yang dianggarkan kira-kira tiga hingga empat kilometer dari rumah mngsa.

“Ia dijumpai pada hari ketiga selepas kejadlan,” katanya ketika ditemui pemberita selepas Operasi Bersepadu Pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) COVID-19 di Hulu Terengganu, malam tadi.

Terdahulu beliau ditemui selepas mengetuai Operasi Bersepadu Pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) C0vid 19 di Pasar Malam Kuala Berang di sini malam tadi.

Selain itu, Mohd Adli berkata, hampir 20 saksi dipanggil untuk memberi keterangan termasuk keluarga svspek dan mngsa.

Dalam kejadian pada 1 November lalu, Siti Nur Surya, yang menjaga ibunya yang terIantar akibat saklt k4nser ot4k, ditemukan maati dengan kesan tetaakan pada badann, di samping putos tangan kiri dipercayai dibnuuhh rakan baiknya di Kampung Lubuk Batu, Telemong.

Myt nya ditemukan adik perempuan arwh yang berusia 15 tahun semasa pulang dari sekolah kira-kira 2.30 petang.

Seorang remaja perempuan berusia 19 tahun yang juga rakan baik Siti Nur Surya telah dltahan selepas memberi keterangan di Balai P0Iis Telemong di sini sehari kemudian sebelum dire-man selama seminggu untuk membantv slasatan.

Svkar Untuk Menyatakan

Selepas kejadlan sebelum ini, isterinya, Zaini Musa, 55, ada bertanyakan di mana SitiNur-Surya yang mesra dipanggil kakak apabila mendapati ketladaan peneman setia itu.

“Dia bertanya kakak mana, dan saya hanya menjawab kakak demamm,” katanya.

Ketika ditanya sama ada isterinya tahu atau tidak dengan kejadian itu, Ismail berkata, dia svkar untuk menyatakan sitvasi berkenaan.

“Saya rasa dia (isteri) tidak tahu dengan apa yang berlaku. Pada zahirnya juga tidak nampak dia bersedih dengan apa yang berlaku, tetapi batlnnya kita tak tahu,” katanya.

Ketua P0Iis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daut, berkata sebelum ini tangkpan wanita yang juga kenalan di sekolah mngsa dilakukan selepas dia hadir bersama ibunya ke Balai P0Iis Hulu Terengganu jam 8.15 pagi.

Katanya, tangkpan terhadap svspek dibuat berdasar beberapa bukti yang ditemui di lokasi kejadilan dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di rumah burung berhampiran kedlaman mngsa.

Sumber : Hmetro/Kosmo/ONline Malaya

Kredit : Online Malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*