Terbaru, Boss Besar Jakel Dato Faroz Tampil Mohon Maaf Bagi Pihak Adiknya. Serta Mjelaskan Siapa Sebenarnya Pengguna ‘FB’ Nor Lizah

Syarikat Jakel antara perniagaan yang mengumumkan akan beroperasi semula pada 4 Mei nanti.

Namun, ramai menunjukkan perasaan tidak senang atas pembukaan gedung pakaian itu ekoran penularan wabak Covid-19 yang masih lagi belum reda.

Muzaffar Jakel iaitu adik bongsu Jakel telah memuat naik status di Instagram miliknya respon kepada orang ramai yang mempertikaikan pembukaan gedung mereka.

Malangnya respon Muzaffar itu dianggap biaadap oleh sesiapa pun yang membacanya kerana telah menghiina bangsa Melayu secara keseluruhannya.

“Kesian aku dengan orang MELAYU. SOP tu bahasa MELAYU pun tak pandai baca..” komen Muzaffar Jakel.

Orang ramai mula memberikan reaksi yang pelbagai dari tindakan Muzaffar itu. Rata-rata menyatakan kekeesalan dengan tindakan biaadap yang tidak sepatutnya dilakukan kepada mana-mana bangsa.

Tidak cukup dengan itu, keadaan dipanaskan lagi dengan komen seorang individu yang bernama Nor Lizah yang menyokong kenyataan Muzaffar .

“Betul pun apa yang dia cakap tu, Melayu ni memang b0d0h bangang dalam segala hal! Nampak duit mata kabur, baca tak pandai, semua nak minta PM, padahal benda senang nak faham, tak sangka pula Melayu2 ni bod0h bang4ng sangat, keturunan asli j4dah, esok pergi beratur kat Jakel menjiilat balik…Sembang tak serupa bikin Melayu kat Malaysia ni…” komen Nor Lizah.

Pemilik Akaun Nor Lizah Menaf1kan Komen itu Datang Dari Akaun FB Dia

Assalamualaikum..

Alhamdulillah Done report polis pagi ni Mengenai viraI lsu perk4uman Yang menuIar di semua group – group di Facebook

Disini lizah ingin jelaskan ini adalah kali ke 2 Lizah buat rep0rt polis mengenai sc4mmer di Facebook.

Dah cukup bersabar , bila didiamkan makin menjadi – jadi. Dan Hari ini lizah terpaksa bukak cerita satu persatu .#MOHONBACA sampai hbs.

First report bulan 27/10/ 2017 , ada yang guna account kawan kepada kawan lizah dan H4CK AKAUN BELIAU serta komen berunsur mem4Iukan lizah

Kebetulan account yang di H4ck itu seorang angg0ta p0lis di simpang renggam johor dan beliau mengajar saya untuk rep0rt pada pihak p0lis lsu berkenaan , pada keesokan harinya .

Setelah tndakan p0lis di ambil SC4MMER NI BERDIAM DIRI selama 3 tahun dan muncul kembali 2 minggu lepas

Ins1iden pertama 2017 ia melibatkan maru4h liza tercem4r sebagai seorang wanita

Di mana menuduh lizah kes mer4mpas suami orang dan meng1kis duit suami orang dan pelbagai bende s4mpah di tudvhnya , tidak cukup dengan itu saya juga ditvduh perempuan svndal dan pelacvr .

Saya jugak disih1r tervk , selama 11 tahun sehingga terjejas hubungan kekeluargaan saya , anak2 dan suami juga terkene temp1asnya , hubungan kekeluargaan saya serta kesihtan saya juga terg4nggu .

cukup – cukup la menyusahkan hdup saya ni .

Saya tahu siapa pelakunya , dunia ni kecik je , jangan jadi pengecvt , ugvt melalui facebook , instagram jatvhkan maru4h orang .

Pada 22/5/2020 sc4mmer yang sama datang dan komen semua post – post lizah di facebook melalui akaun Anu Sutha , akaun aktif yang di H4CK oleh sc4mmer dan

Komen kata-kata berunsur ugvtan meny1mbah as1id dan mengharapkan saya mat1 h4ncur b1nasa ,saya ada perusahaan saya sendiri dan mencari duit dengan hasil usaha saya sendiri tanpa perlu meng1kis mana2 lelaki mahupun perempuan .

Kehdupan saya tidak perlu berharap pada siapa- siapa saya masih ku4t untuk mencari rezeki buat diri saya dan keluarga saya , hentikan f1tnah yang diIemparkan ke atas saya dan keluarga saya.

3/5/2020 ramadhan 10 pukul 4.30 pagi saya dikejvtkan berita lsu perk4uman pula dimana malaysia sedang h4ngat kes rohingya dan saya dika1tkan dengan lsu “mengiakan post #muzaffarjakel “ , komen di post muzaffar itu BUKAN SAYA YANG KOMEN .

Gambar saya dicvr1 , dan facebook akaun baru yang sama dengan asal di create utk membukt1kan diri saya yang komen .

Setelah komen dan share ke semua gr0up sc4mmer de4ctivate akaun facebook f4ke yang sama dibina itu . Bukan itu sahaja kakak saya serta adik saya diugvt untuk dibvnuh .

Kami tak boleh berdiam diri lagi ni , pihak polis suruh saya ambil tndakan untuk habiskan kes ini .

So sc4mmer yang pengecvt sembuny1 dan tak ber4ni nk tunjuk muka tu saya kenal ANDA Saya tahu siapa anda , tunggu dan lihat tndakan pihak berku4sa dalam masa terdekat ini

Cukup lizah berdiam diri selama ni , lizah dah hiIang sabar kali ni , sampai anak saya nak sahur pun tak dapat pagi ni ,

Facebook page kakak saya jugak ntizen komen untuk di b01kot dan macam – macam ugvtan di terima, no tel Kakak saya di ambil dari page beliau .

Pada sc4mmer semoga Allah swt membalas anda dengan balasan yang setimpaI dengan tndakan anda terhadap saya , saya yakin DOA ORANG TERAN1AYA DI BULAN RAMADHAN akan di angkat oleh Allah

Berikutan itu, slogan boik0t Jakel mula dimainkan oleh netizen gara-gara tidak berpuas hati dengan sikap biaadap mereka berdua.

Ekoran terlanjur kata, Muzaffar Jakel memohon maaf di atas hantarannya itu. Beliau menganggap orang ramai telah salah faham faham maksud sebenar yang ingin disampaikan. Muzaffar Jakel turut menjelaskan SOP yang bakal dilakukan apabila gedung mereka dibuka kembali.

Walaupun begitu, netizen dilihat tetap tidak berpuas hati dengan apa yang telah ditulis oleh Muzaffar. Jakel sebelum ini dikatakan mendapat kontrak puluhan atau mungkin ratusan juta bagi membekal pakaian uniform di Mindef.

Hari ini boss besar Jakel telah memohon maaf didalam satu video.

Di dalam video tersebut beliau memberi pencerahan. Beliau terkesan dan marah kerana posting dibuat adiknya. Beliau juga menjelaskan pengguna nama FB Nor Lizah tiada kena mengena dengan keluarga Jakel mahupun rangkaian Jakel.

Dato Faroz juga mewakili seluruh keluarga Jakel meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia atas apa yang dilakukan adiknya. Tidak pernah tergamak untuk menghina pelanggan-pelanggan yang menyokong Jakel. Saksikan video penuh di bawah.

RJ, Hiburan Media Terkini

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*