Tergempar! Ali Puteh Mengadakan Sidang Media Untuk Menjawab Kenyataan Isteri Abam, Siti Nurhidayah Dan Dia Minta Maaf

Mengaku terk1lan dengan jawapan kakak ipar dalam rakaman itu, Ali Puteh menjelaskan apa yang dibuatnya semata-mata mahu menguruskan harta pennggalan Abam termasuk hutang dan urusan faraid.

Hari ini Adik kepada arwh Abam, Ali Puteh tampil membuat sidang media bagi memberi penjelasan kenapa beliau ā€˜naik ang1nā€™ baru-baru ini.

Beliau sebenarnya ksal kerana ada pihak yang memuatnaik video perbualan dengan balu Abam tanpa merujuk kepada keluarganya terlebih dahulu.

Video Penuh Sidang Media Ada Di Akhir Artikel

Walaupun tidak menamakan siapa individu tersebut ia jelas merujuk kepada video kontrovrs1 Datuk Seri Aliff Syukri bersama isteri Abam, Siti Nurhidayah Mohd Ali.

Petang ini, Ali puteh telah mengadakan sidang media tergmpar dan menjawab beberapa persoalan, antaranya ialah isu, telefon bimbit, wallet, diusir keluar rumah danĀ duit sedekah

Menurut Ali, secara logiknya, tak kan hari ke 3 kita dah nak kira duit derma kita sempat untuk mengira semua duit tersebut dan menyerahkan terus kepada balu.

Itu bukan duit berniaga, tapi duit deram yang perlu dikumpul dan dikira terlebih dahulu. Dakwaan Hidayah keluar sepinggan juga tidak betul. Ali berkata Hidayah telah membawa sekali dengan duit derma yang masuk ke akaun peribadi dia.

Ali juga adaĀ  jemput abang balu untuk datang PC, tapi dalam keadaan yang masih celaru, mereka belum bersedia dan perlu buat perbincangan denganĀ  keluarga mereka terlebih dahulu

Menurut Ali juga, isteri beliau telah menerima masej bertalu-talu dari orang ramai dan antaranya menggelar mereka hati bntang:

Bila saya dapat masej bertalu2, saya terus tengok video yang tular tersebut. Reaksi saya, ya Allah apa ujian yang kau beri kepada aku. SayaĀ  dengar dgn jelas, dalam keadaan mar4h saya terkeluar perkataan ā€˜hati bntangā€™ itu. Ketika itu saya dalam keadaan serabut, mungkin dalamĀ  keadaan m4rah saya terlepas cakap. Saya dengan iniĀ  mintakĀ  maaf secara terbuka kepada Hidayah dan keluarga beliau

Ali Puteh Jawab Tuduhan

Telefon Bimbit

Mengenai isu telefon bimbit arwh, Ali memberitahu ia dipegangnya kerana mahu memastikan maklumat yang ada di dalamnya termasuk hvutang Abam yang masih tertunggak.

ā€œ Saya dulu pembantu dan pemandu arwh, saya tahu dan saya sudah beritahu dia (kakak ipar) selepas selesai ambillah balik telefon itu, kami adik beradik arwh Abam sudah beli telefon seorang satu,ā€ katanya.

Ali juga menjelaskan isu kenderaan dan dkwaan kakak iparnya yang didkwa dius1r sehelai sepinggang

Beg Duit

Kedua, katanya, isu beg duit Abam diambilnya kerana mahu mendapatkan kad Seniman arwh tetapi mendapati dua kad bank arwh sudah tiada.

Beliau juga mendapati wang tunai tiada dalam dompet berkenaan dan memaklumkan kepada kakak iparnya, wang yang ada perlu diserahkan kerana ia menjadi barangan faraid.

Menurut Ali, beliau tidak mahu sesen pun duit dan harta arwh kerana mengikut hkum Islam, segala harta difaraid kepada ibu, isteri dan anak lelaki Abam sahaja.

Mengenai dua kereta milik arwh Abam, beliau menjelaskan sebuah kereta Vellfire masih dalam htang bank manakala sebuah Myvi pula dibeli dari bapa saudaranya secara ansuran.

ā€œ Arwh Abam ada kata bila aku ada duit Viva ini dan tukar nama kepada isteri aku dan itulah yang saya hendak buat, hendak susun satu persatu,ā€ katanya.

Ali juga menaf1kan dakwaan Siti Nurhidayah dih4lau keluar sehelai sepinggang dari rumah sedangkan ia adalah kehendaknya sendiri.

Ambil barangan berharga bersama

Malah beliau mendkwa kakak iparnya juga turut mengambil barangan berharga arwh bersamanya.

Namun apa yang menjadi kem4rahannya apabila perkara seperti itu dimuatnaik oleh Aliff Syukri di media sosial yang menjadi ftnah kepadanya dan keluarga.

Namun para warganet yang tidak tahu hujung pngkal telah membela kakak ipar dan Aliff Syukri sehingga Ali dikcam hebat.

Apa pun, katanya, dia rela dih1na dan sudah memaafkan warganet namun masih terasa ksal dengan tindakan Aliff Syukri yang didkwa mengh1ina ibunya.

ā€œ Saya rela mat1 dari lihat ibu saya dih1na sedemikian,ā€ ujarnya.

LIVE: Sidang media penjelasan Ali Puteh berhubung Aliff Syukri buat rakaman live dan kenyataan isteri arwah Abam

Penjelasan mengenai posting kakak ipar Ali (balu Allahyarham Abam) dan rasa kesal terhadap video yang dikeluarkan Datuk Seri Aliff Syukri

Posted by mStar Online on Friday, February 21, 2020

Pesanan Kepada Dato Aliff

Kepada Dato Aliff Syukri, saya kenal Dato dan Dato pun kenal abang saya. Kenapa Dato buat begini? Kenapa pcah blahkan keluarga kami. Mungkin Dato tak ada niatĀ tapi apa yang Dato buat telah pcah blahkan keluarga kamiĀ  Saya pesan kepada Dato Aliff, kalau tak nak mohon maaf pada saya tak apa. Tapi tolonglah mohon maaf kepada Ibu saya kerana hati Ibu sa ya telah tergur1is

Datanglah ke rumah kami, tanpa media pun tak apa Tolong datang ke rumah dan mintak maaf dengan ibu saya kerana Dato telah berjaya pcah blahkanĀ  keluarga kami Saya juga memaafkan Dato Aliff syukri dan saya memohon maaf kepada Dato AliffĀ  Saya juga dengan rela hati, akan undur diri dari industri jika diri saya tidak lagi diperlukan

Saya mohon maf kepada semua.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Kredit: duniakhirat

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*