Terkini, Ckgu Praktikal Yang Tukang Rakam Vldeo C4mpak Budak, Dia  Tampil Jelaskan Cerita Sebenar

Kec0h vide0 yang tul4r menunjukkan seorang ckgu tadika wanlta di sebuah tadika sedang mem4rahi dan bert1ndak k4sar terhadap mur1dnya.

Guru tersebut pada mulanya dilih4t men0lak bud4k lelaki berken4an sebelum meng4ngkat dan menc4mpak kan4k-k4nak m4lang itu. Lebih mengejutkan, t1ndakan selamb4 guru berkena4n turut dis4ksikan oleh mur1d-mur1d lain yang kelihat4n terping4-ping4 dengan apa yang berlaku.

Menerusi vide0 10 saat yang kini tul4r di media s0sial itu turut memap4rkan seorang wanita lain, diperc4yai guru di t4dika tersebut. T1ndakan guru itu memb4ngkitkan kem4rahan netizen yang menyifatk4n ia sebagai p3rbuatan yang sangat mel4mpau dan b1adab.

“Kalau rasa t4k t4han dengan ka.renah budak, baik berhnti kerja. Ramai lagi yang boleh g4nti,” tulis seorang pengguna Facebook yang memu4t naik vide0 berkenaan.

Susul4n vide0 yang tul4r, Ketua P0lis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, p0lis kini menyi4sat seorang guru yang did4kwa membuat pend3raan terhadap kan4k-kan4k.

“Satu l4p0ran p0lis telah dibuat oleh ibu bapa kan4k-kan4k itu. Perkara ini sedang dis1asat oleh Jabatan S1asatan J3nayah, maklum4t lebih l4njut akan dik0ngsi kemudian,” kata Baharudin ketika d1hubungi.

Beliau menamb4h, p0lis kini telah meng3nal pasti guru wanita yang terlib4t. Ketu4 P0lis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib juga menges4hkan kej4dian tersebut yang berlaku di Jalan Kebun, Klang dekat sini hari ini.

“Saya s4hkan lap0ran p0lis dibuat oleh ibu kank-kank m4lang itu dan kert4s s1asatan telah dibuk4 selepas lap0ran p0lis diterim4 dari ibu m4ngsa dic4mpak guru tadik4 itu.

“S1asatan dalam t1ndakan p0lis Bahagian S1asatan J3nayah IPD Shah Alam dan id3ntiti guru telah diken4lpasti, dip4nggil untuk memb3ri keterang4n memb4ntu p0lis,” katanya hari ini.

Tambah Baharuddin, jika dis4bit dengan kes4lahan, guru itu boleh dikenak4n d3nda maks1mum RM 20,000 atau p3njara sehingga 10 tahun, atau kedua-duanya sekali.

Antara Reaksi Netlzen

“G3ramnya. Ish s4kit hati tengok vide0 ni. Ingat apa tu, bud4k kan? Ada mak ayah kot,” k0men seorang netizen.

“K4sihan kat bud4k tu. Dengan anak sendiri tak tahulah macam mana. J3nis tak t4han s4bar,” tulis netizen yang lain.

“K4sihan bud4k-bud4k tu… bud4k-bud4k tadika umur macam tu memang tak d3ngar cakap kadang-kadang tapi kalau cikgu pandai pvjuk, insyaAllah tentu ikut kata,” kata seorang lagi.

Diperc4yai pih4k sekolah telah meng4mbil tindak4n dengan mem3cat guru tersebut.

Guru Praktikal Tmpil Jelaskan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber/Kredit :mstar/fb

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*