Terkini! DS Najib Razak Didapati Bersalah Kes Salah Guna Kuasa Dana SRC International Sdn Bhd

KUALA LUMPUR – Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak didapati bersalah atas salah satu pertuduhan salah guna kuasa, melibatkan dana RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd.

Sebelum ini, Najib, 67, didakwa atas pertuduhan penyalahgunaan kuasa dan didakwa mengikut Seksyen 23 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009.

Jika sabit kesalahan, boleh dikenakan hukuman hukuman mengikut Seksyen 24 akta sama yang memperuntukkan penjara maksimum 20 tahun dan denda minimum lima kali ganda nilai rasuah atau RM10,000 mengikut mana lebih tinggi.

Setakat ini Mohd Nazlan masih membaca enam lagi pertuduhan yang dikenakan ke atas Najib.

Keputusan telah terjawab, bekas Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak didapati bersalah atas satu pertuduhan menyalahguna kuasa berhubung dana RM42 juta dari SRC International.

Walaubagaimanapun, masih terdapat 6 jenis pertudvhan pertuvduhan lain, iaitu tiga berkaitan pec4h amanah dan tiga lagi mengenai penyelewengan dana RM42 juta SRC International Sdn Bhd.

Wartawan Asrtro AwaniĀ Firdaus AzilĀ melaporkan, buat masa iniHakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali sedang menyampaikan alasan panghakiman.

ā€œMana SOP??ā€ ā€“ Tiada Social Distancing, Netizen Bimbang Penyokong di Mahkamah Kena ā€˜Klvster Najibā€™

Demi memberi sokongan terhadap bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, dianggarkanĀ sebanyak 300 ke 400 penyokong ā€˜Bosskuā€™ hadir di Mahkamah Kuala Lumpur seawal jam 7 pagi tadi.

k3semua daripada mereka tidak dibenarkan masuk ke dalam mahkamah dan dibenarkan berkumpul di luar perkarangan kawasan tersebut.

Menerusi perkongsianĀ Pocketimes, rata-rata penyokong Bossku dilihat duduk di bawah khemah yang disediakan dan jamuan makanan ringkas juga kelihatan disaji buat penyokong yang sabar menanti di kawasan tersebut.

Harapnya pihak yang berwajib dapat mengawal keadaan di sana dan para penyokong juga haruslah sedar diri serta menjaga social distancing dengan sebaiknya.

Kita tak mahulah gelombang ketiga C0vid-19 wujud akib4t daripada penyokong-penyokong ini. Ingat, kita jaga kita!

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*