“T0long brhenti hvkum keluarga kami…” – Didkwa cetus Kluster Matang, lelaki m0h0n maaf

Seorang bekas pes4kit Covld19 meluahkan rasa kesal terhadap segelintir masyarakat yang memandang anggota keluarganya dengan pelbagai perspektif yang negatlf sehingga dia yang dikenali sebagai Mohd Adli akui bahawa perkara itu lebih saklt dan derlta berbanding bert4rung melawan Covld19

Terpaksa beli barang jauh dari rumah

Jelasnya, kini dia dan keluarga seolah-olah dihkum seluruh penduduk kampung, selepas seorang daripada ahli keluarganya dikenal pasti sebagai kess indeks dalam KIuster Matang yang merupakan kIuster terbesar Covld19 di daerah Hulu Terengganu ketika ini.

Selain itu, keluarganya menjadi s4saran kemarahan  orang ramai kerana dikatakan menjadi pvnca jngkitan 127 individu lain yang dikesan postf Covld19 dan terus mereb4k ke tiga kampung berdekatan sehingga mencetuskan rntaian jngkitan kluster baharu yang lain.

Kami sekluarga memohon ampun dan maaf kepada masyarakat Hulu Terengganu khususnya di kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Telemong kerana kesukaran yang dihadapi mereka ketika ini, sentiasa hidup dalam keblmbangan disebabkan penuIaran Covld19.”

“Namun, apa yag terjadi bukan disengajakan, jauh sekali untuk menyaklti dan menjngkiti sesiapa. Harapan kami agar masyarakat tidak berterusan menghvkum keluarga kami kerana ia sangat mengg4nggu em0si.”

“Sangat menyedlhkan apabila seorang daripada ahli keluarga kami yang ingin beli barang, namun tiada yang mahu berurusan kerana bimbang dijngkiti hingga kami terpaksa meminta kebenaran pihak berkusa¬† beli segala barangan keperluan di tempat lain.”

-Mohd Adli-

‘Entah macam mana boleh postlf’

Bercerita lanjut tentang kronologi menyebabkan angg0ta keluarganya disahkan positlf Covld19 adalah apabila kepulangan abang iparnya ke Kampung Matang pada Ramadan lalu kerana ingin memastikan isteri yang baru bersalin dapat menjalani tempoh berpantang dengan sempurna.

Bagaimanapun, ujarnya kebenaran polis telah pun diterima untuk rentas negeri ketika itu serta ujian calitan juga telah dilakukan.

Walaupun kepu.tusan menunjukkan abang iparnya negatlf namun entah bagaimana dia akhirnya disahkan posltif penyaklt itu tidak lama kemudian.

“Sekelip mata , seorang demi seorang daripada 48 ahli keluarga kami (termasuk keluarga abang ipar) disahkan posltif dan terus menerima rwatan di hospital serta menjalani temp0h ku4rantin di lokasi yang ditetapkan kerajaan.”

Mohd Adli-

Antara komen-komen w4rganet yang rata-rata m4rah dan kece.wa dengan ingkar arahan Kerajaan tidak mematuhi Iarangan rent4s negeri semasa Aidilfitri.

MenyesaI dahulu sebaiknya daripada sesaI seumur hidup..

Allahu.. sangat2 menyed1hkan..

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*