Tiada Lagi Budi Bicara! DBKL Sita Penjaja Warga Asing Yang Masih DegiI Berniaga di Pasar Borong KL

Tindakan pantas majlis DBKL untuk mengambil t!ndakan atas penjaja warga as1ng yang masih berdegiI untuk membuka perniagaan mereka hari ini di Pasar Borong Kuala Lumpur sewajarnya diberikan pujian.

Tindakan teg4s ini dilakukan sudah semestinya untuk membendung penyebaran dan memutuskan jngkitan wbak C0VlD-19 di Malaysia. Seramai 14 anggota dan pegawai penguat kuasa DBKL telah tugaskan untuk melakukan pemeriksaan di sekitar PBKL pada awal pagi semalam.

Hasil pemeriksaan DBKL mendapati bahawa, terdapat segelintir warga as1ng yang tetap meneruskan dan menjalankan operasi di bahagian luar kawasan pasar walaupun telah diberikan am4ran sebelum ini.

Tanpa banyak soal, DBKL terus mengambil t1ndakan dengan meny!ta barangan dagangan mereka yang terdiri daripada pelbagai jenis sayur-sayuran.

DBKL juga mengatakan bahawa, pihak mereka akan terus laksanakan operasi dan pemeriksaan di kawasan itu secara berkala bagi mengelakkan akitiviti jual beli dilaksanakan semula oleh warga as1ng ini.

Semoga segala usaha, peng0rbanan dan juga keringat rakyat Malaysia sepanjang C0VlD-19 ini meIanda bakal memberikan hasil yang memberangsangkan negara.

BORAK DAILY, HIBURAN ALLMHT

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*