Selepas PDRM Beritahu Nak Pan tau Bekas Pelak0n Sebab AntlVaksln, Tiba Tiba lni Yang Terjadi Pada Laman FB Zul Yahya

TELUK INTAN, 5 Mac : Polis Perak akan mem.antau Facebook seorang b.ekas pelakon yang dilap.orkan sering membuat kenyataan mengenai f.ahaman ant.ivak.sin C0VID 19.

Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid, berkata setakat ini, pihaknya tidak menerima la.poran berkaitan t.indakan b.ekas pelakon itu.

“Kita akan melihat perkara ini dan memantau hantaran Facebook serta melakukan s.iasatan. Jika ia mengg.ugat keharm.onian m.asyarakat, t.indakan akan diambil.

‚ÄúSetakat ini, tiada gerakan ant.ivak.sin dik.esan di Perak tetapi kita tetap melakukan pem.antauan,‚ÄĚ katanya selepas Perhimpunan Bulanan Ketua Polis Perak di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Hilir Perak di sini, hari ini.

Hantaran Facebook bekas pelakon itu menjadi perbualan netizen kerana dipercayai menolak pr.ogram vaks.inasi kerajaan.

Semalam, media melap.orkan kenyataan Presiden Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan), Datuk Freddie Fernandez yang mena.sihatkan gol.ongan selebriti supaya tidak menyebarkan f.ahaman ant.ivak.sin, sebaliknya memanfaatkan peng.aruh dimiliki untuk membantu kerajaan menggalakkan pengambilan vak.sin bagi meme.rangi pe.nularan C0VID 19.

Sementara itu Mior Faridalathrash berkata setakat ini 76 peratus anggotanya di seluruh negeri menyatakan persetujuan untuk mengambil vak.sin itu yang akan bermula 12 Mac ini secara berperingkat.

‚ÄúSaya yakin peratusan itu akan meni.ngkat. Kita tidak perolehi 100 peratus kerana pengecualian anggota yang mempunyai a.lahan t.eruk, meny.usukan anak dan h.amil,‚ÄĚ katanya.

Tiba Tiba Zul Yahya Kongsi Keratan Berita

Twitter Hazrey, BHOnline/ZulYahya / OM

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*