Kau Nak Larii Mana! Rakaman Detlk Detlk Kant0i Pemandu Myvi Larlkan Dlri Lepas Lnggar Sbuah Van

Kuala Lumpur: Polis me.nahan seorang lelaki disy4ki memandu kereta Perodua Myvi secara melulu dan laju hingga mere.mpuh dua kenderaan lain di Jalan Bandar Kinrara 6F, Bandar Kinrara, dekat Serdang petang semalam, yang tular di media sos.ial.

Dalam kejadian pada 2 petang itu, pemandu kereta berusia 26 tahun berkenaan merem.puh van mengak.ibatkan pemandunya c.edera p.arah.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shariā€™at berkata, pemandu van kini ditempatkan di z.on merah H.ospital Serdang untuk r.awatan lanjut.

ā€œPmandu Myvi itu dikatakan cuba melari.kan diri dan ditah.an orang awam yang kemudian diserahkan kepada polis. Lelaki itu dibawa ke Bahagian Si.asatan dan Pengua.tkuasaan (BSJT) Serdang untuk ti.ndakan susulan.

ā€œSetakat ini, butiran pmandu van itu masih belum diperoleh daripada pihak h.ospital dan s.iasatan lanjut masih dijalankan,ā€ katanya dalam kenyataan, malam ini.

Mengulas lanjut, Azman berkata, hasil ujian sa.ringan air ken.cing mendapati pemandu Myvi itu ne.gatif d.adah.

ā€œPolis akan menjalankan ujian alk.ohol terhadap lelaki itu yang didapati tiada re.kod j.enayah. Kita akan mohon r.eman terhadap s.uspek mengikut S.eksyen 42 (1) A.kta Pengangkutan Jalan 1987,ā€ katanya.

Antara rakaman pemandu Myvi cuba melarikan diri selepas terlibat kem.alangan di Jalan Bandar Kinrara 6F, Bandar Kinrara petang semalam. Pemandu tersebut berjaya ditan.gkap oleh orang awam dan diserahkan kepada pihak PDRM.

Sumber/Kredit : HMetro / OM

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*