Slepas Buat Live Minta Maaf Dekat Cikgu, Hitz FM Tampil Dengan Kenyataan Yg Sangat Mengejvtkan Ntizen

Sebelum ini Hitz FM telah meng.gantungg sementara tugas penyampai radio lelaki Hitz FM Sarawak berhubung perbuatannya mente.rtawakan seorang guru di saluran DidikTV yang dik.ecam ntizen hari ini.

Hitz FM dalam satu hantaran di laman Facebooknya memaklumkan pihaknya mengambil seriius akan tlndakan penyampai radio berkenaan.

“Hitz komlted untuk menghiburkan dan menyampaikan maklumat kepada rakyat Malaysia, dan dengan ikhlas memohon maaf atas kertela.njuran penyampai tersebut.

“Kami ambil se.rius perkara ini dan akan menjalankan si.asatan dalaman berhubung perkara ini. Buat masa ini, penyampai tersebut akan digan.tung tugas,” jelasnya.

Terdahulu, gara-gara memuat naik video TikTok menggelakkan seorang guru bahasa Inggeris, penyampai radio tersebut menerima ke.caman hebat daripada ntizen.

Video memaparkan penyampai itu menterrtawakan aksi seorang guru wanita yang sedang mengajar subjek Bahasa Inggeris untuk saluran DidikTV Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) disifatkan sebagai k.urang ajar.

Hitz FM Tampil Dengan Kenyataan Berikut

HITZ remains committed to keeping Malaysians informed and entertained. Following our internal inquiry into the recent co.ntr0versy involving one of our announcers, we have accepted his resl.gnation effective 22nd February 2021.

 

SUMBER/KREDIT: KosmoOnline/HitzFM

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*