‘Tol0nglah Pak L0ng, Kami Nak Balik..’ Rentas Daerah Semata Mata Nak Dating, Pasangan Ini Merayu Minta Lepaskan

Masih ada individu yang tak makan s.aman dengan kejadlan-kejadlan yang berlaku sebelum ini dimana sesiapa yang mengi.ngkari arahan Perlntah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dikenakan tlndakan daripada pihak berkuasa.

Pihak polis memandang serlus soal ini kerana arahan PKP dilaksanakan bertujuan untuk mem.utuskan rantaian w.abak C0vid 19 supaya tidak mer.ebak ke seluruh tempat.

Setiap pasangan mesti merancang setiap kali keluar berjumpa. Ini untuk membuatkan setiap destinasi yang dituju itu bakal dijadikan kenangan manis.

Walaupun pada masa ini masih lagi dalam mood PKP, anda boleh simpan dahulu apabila tempoh PKP ini sudah selesai.

Seperti sebuah rakaman video yang tular di media sosial hari ini, dengan hampir 10 rlbu tontonan rata rata netizen terhibur dengan gelagat gadis ini cuba untuk balik setelah dit.ahan pihak berkuasa kerana datlng semasa tempoh PKP.

Difahamkan, pasangan ini dipercayai telah melanggar prosedur operasi standard (SOP) semasa Perintah Kawalan Pergerakan 2.0 (PKP) dilaksanakan di negeri tersebut.

Namun, apa yang lebih mencuit hati apabila, gadis itu dilihat cuba ‘merayu’ kepada anggota penguatkuasa supaya melepaskannya dan tidak mengenakan sebarang kompaun yang berharga RM1,000.

Pada masa yang sama, gadis itu sempat juga menangis memohon simpati daripada mereka. Aduh kelakar habis!

Difahamkan pasangan kekasih ini dipercayai telah merentas daerah dan berjumpa di Pantai Merdeka, Kedah.

Kami Nak Balik Pak Long

Gadis itu membawa motosikalnya dari Kulim menuju ke Pantai Merdeka secara berseorangan. Manakala, teman lelakinya datang bersama kawannya.

“Minta maaf sangat-sangat, kami merayu. Takmau Pak Long, takmau Pak Long, takmau. Moto orang ni, takmau lah sorry lah kami balik betoi-betoi, kami balik.

“Takmau lah, takmau lah.

“Kami balik betoi Pak Long, kami mintak maaf, kami taktau. Tolonglah Pak Long, kami takmau ni.”

Menerusi video yang berdurasi hampir dua minit itu, memaparkan tindakan gadis itu yang berulang kali memohon maaf atas kesalahan yang dilakukan olehnya.

Pada masa yang sama, gadis itu juga menangis berkali-kali seolah-olah meminta simpati supaya dilepaskan oleh petugas penguatkuasa tersebut.

Lebih mengejutkan lagi, apabila gadis ini langsung tidak membawa kad pengenalan dirinya.

Namun, teman lelakinya dilihat terdiam seribu bahasa, dan hanya bercakap apabila disoal oleh mereka.

Pada masa yang sama, tiada sebarang info lanjut yang mengesahkan bahawa pasangan ini telah dikenakan kompaun mahupun tidak.

Malahan, gadis itu juga sempat memuat naik satu video di laman TikTok di mana dia bersama teman lelakinya di tempat kejadian.

Video tersebut menujukkan kedua-dua mereka begitu teruja berjumpa sesama mereka. Namun, hasil pemeriksaan video tersebut sudahpun dipadam olehnya di laman tersebut.

Bahkan video tersebut juga diletakkan lagu istimewa dan beberapa momen-momen mesra dan boomerang mereka berdua. Itulah orang cakap, malang tidak berbau kan?

Suara die. Haha! Anywoos semut berkawad satu satu hoora hoore. Semut berkawad satu satu hoora hoore. Pompuan yg lebih2..lelaki tu duk relaxx jerr.

SUMBER/KREDIT:Mstar/Sinar VIA online malaya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*