TuIar Rakaman LRT Dipercayai Brek Mengejut Dan Beberapa Penumpang LRT Kelana Jaya Dilaporkan ᴄᴇᴅᴇʀᴀ, Ini Resp0n Rapid KL

KELANA JAYA Sejumlah penumpang mengalami ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ apabila dua tren Transit Aliran Ringan (LRT) terlibat dalam ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ berhampiran stesen Kampung Baru malam ini.

Pengurus Kanan (Komunikasi dan Hal Ehwal Media) Prasarana, Azhar Ghazali, berkata perkhidmatan LRT melibatkan tren bernombor 40 dan 81 itu terlibat dalam satu insiden.

“Pasukan kami sedang menguruskan bantuan dan kerja-kerja menyelamat sekarang. Sila bertenang dan patuhi segala arahan.

“Kami memohon maaf atas segala kebimbangan dan kerisauan. Pihak kami sedang berusaha secepat mungkin untuk memberi bantuan dan mengawal keadaan,” katanya ketika dihubungi.

Dalam ciapan terbaharu di Twitter AskRapidKL, dimaklumkan semua penumpang yang ᴄᴇᴅᴇʀᴀ sudah dibawa keluar dari tren yang terbabit dan usaha membantu serta menyelamat sedang dijalankan.

Ciapan itu juga menyebut, pengangkutan alternatif akan disediakan selain keselamatan penumpang sentiasa menjadi keutamaan.

Bagaimanapun, berdasarkan gambar-gambar dan video yang dikongsi di media sosial, kejadian dipercayai berlaku malam ini.

Terdapat beberapa penumpang dilihat terduduk sambil menutup bahagian tubuh yang ᴄᴇᴅᴇʀᴀ dengan ada antara mereka dilihat ʙᴇʀᴅᴀʀᴀʜ.

Ada pihak mendakwa, ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ itu berlaku akibat pertembungan tren namun ia belum dapat dipastikan buat masa ini.

Video:

Gambar-gambar ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ

Rapid KL melalui satu kenyataan di laman Facebook, berkata pasukan peny.elamat sedang dikerahkan ke tempat kejad.ian.

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*