Pemandu 4X4 Yang MeInggar Lari Akhirnya Sudah Ditah4n. Ini Komen Ketua P0Iis SeIepas Lihat Video Yang TuIar Itu

Ketua PoIis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata, kejadian itu dipercayai berlaku kira-kira 11.41 pagi semalam.

“ Pengadu sedang menunggang motosikaI bersendirian dari Bangi menuju ke Puchong dan apabila sampai di Kilometer 298.2 Lebuh Raya Kuala Lumpur – Seremban arah Kuala Lumpur, mgsa yang berada di lorong kcem4san tiba-tiba diInggar oleh pacuan empat roda yang dipandu melulu dan merb4haya.

“ Pemandu itu yang datang dari lorong kanan mengubah haluan secara mrb4haya masuk ke laluan motosikaI dan meIngg4r bahagian tepi motosikaI menyebabkan penunggang j4tuh di bahu jalan, ” katanya dalam satu kenyataan hari ini

Katanya, kejadian itu menyebabkan penunggang motosikal mengalami kecder3an ringan di kaki serta kedua-dua belah tangan.

Dan sukacita dimaklumkan bahawa pacuan empat roda yang melanggar penunggang motosikal di Lebuh Raya Kuala Lumpur – Seremban sehingga tular di media sosial sudah dit4han p0Iis, hari ini.

Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor dalam satu kenyataan di Facebook berkata, lelaki itu dit4han di Shah Alam, Selangor selepas dia dikesan terbabit dalam kem4Iangan berkenaan.

Katanya, pemandu pacuan empat roda itu dit4han mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana membahayakan diri sendiri dan pengguna jalan raya yang lain.

#update

T4NGK4PAN KES VIRAL S4MS3NG JALANAN OLEH SKUAD 42 JSPT IPK SELANGOR

Shah Alam, 20 Januari 2020 – Team Skuad 42 JSPT IPK Selangor bersama BSPTD Kajang telah berjaya membuat t4ngk4pan terhadap seorang lelaki lndia di Shah Alam Selangor yg dikesan terlibat dalam satu kem4Iangan jalanraya di KM 298.2 Lebuh Raya Kuala Lumpur – Seremban yang viral dalam satu rakaman video di laman sesawang Facebook dimana tindakan di dalam rakaman video tersebut jelas membahayakan diri sendiri dan pengguna jalan raya yang lain. Kejadian telah menyebabkan kcd3r4an kepada penunggang sebuah m/sikal. Penunggang m/sikal telah membuat laporan kem4Iangan pada 19/1/2020 selepas kejadian kem4Iangan.

Pemandu kereta tersebut telah dit4han dibawah Sek. 42 (1) APJ 1987.

-JSPT Selangor

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : Hmetro

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*