Update terkini kess macau scam, akhirnya ini yang akan terjadi kepada 2 ‘king of scamer’

Dua dalqng utama kegiatan perjudiqn dalam talian dan dua lagi anggotq p0lis ditahqn mengikut Akta Pencegqhan Jenqyah (POCA) selama dua tahun.

Alvin atau nama sebenarnya Goh Leong Yeong, akan ditahqn di Penjqra Simpang Renggam, Johor bersama seorang lagi anggotq polis.

Addy Kanna pula ditahqn di Penjara Pokok Sena, Kedah manakala seorang lagi anggota p0lis dari Kontinjen Selangor ditahqn di Penjqra Bentong, Pahang.

Alvin dan Addy ditahqn pada 2 dan 3 Oktober lalu oleh Suruhanjaya Pencegqhan Rqsuah Malaysia (SPRM).

Mereka didapati menjalankan aktiviti pen1puan Macau Scqm dan jud1 dalam talian yang mensasarkan mqngsa di China dan bekerjasama dengan kartel pen1puqn di luar negara.

Alvin, 32, sebelum ini menggemparkan negara apabila melarikan diri selepas dibebaskan dari bangunan Ibu Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)

dengan memanjat pagar belakang kompleks SPRM itu dalam kejadian jam 6.30 petang Ahad, 11 Oktober lalu.

S4spek dikatakan memanjat pagar dengan bantuan dua pengawal peribadi yang sudah bersedia bersama sebuah kereta yang

menunggu di tepi jalan sebelum meloloskan diri daripada tangkapan polis yang sedia menunggu di pintu pagar utama bangunan SPRM.

Semua huk0man tahqnan selama dua tahun itu diputuskan Lembaga Pencegqhan Jenayqh (LPJ), Kementerian Dalam Negeri, 27 Disember lalu.

Sementara itu, BH Online melaporkan Pengarah Jabatan S1asatan Jenayqh Bukit Aman,

Datuk Huzir Mohamed ketika dihubungi mengesahkan penahqnan terbabit dan akan mengeluarkan kenyataan dalam masa terdekat.

SPRM turut men4han dan soal siasat beberapa selebriti terkenal, pegawai dan anggota polis yang melindungi sind1ket penipuqn Mqcau Scam dan jud1 dalam talian terbabit.

Kes membabitkan Alvin ini mendapat perhatian meluas apabila lapan daripada 10 individu yang ditahqn adalah pegawai p0lis,

dan yang paling kanan adalah seorang Asisten Komisioner (ACP). Sebelum ini, SPRM juga telah merqmpas wang tunai RM100,000 dan 24 kereta mewah.

Sumber: malaysiadatelinecom / apeceritatv VIA trendinghabis

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*