[VlDEO] ‘MA TI Itu Benar, Syurga Neraka ltu Benar’ – KP Johor Baca TaIkin, Ingatkan Anggota Jangan Ambil Rasuah Dan MembeIot

Terkenal dengan ketegasan dan keIantangan beliau menentang pembeIot dan penjnayah, Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay sekali lagi menjadi perhatian rakyat Malaysia melalui bacaan taIkin beliau baru-baru ini.

Dalam Perhimpunan Bulanan PD RM Kontinjen Johor Julai ini, beliau telah mengingatkan anggotanya agar menjauhi aktiviti rasuah dan beIot.

Khusus buat anggota beragama Islam, beliau telah membacakan taIkin bagi menyampaikan mesej kesedaran buat kontinjen berkenaan.

“ Bagi pegawai dan anggota poIis Johor yang beragama Islam, saya ingin mengingatkan, m@ti adalah benar, soalan Munkar dan Nakir adalah benar, bangun daripada kvbur dan dihidupkan semula adalah benar.

“ Berkumpul dan berhimpun di Padang Mahsyar adalah benar, dihisab dan dikira amalan kita adalah benar.

“ Minum di kolam air Nabi Muhammad adalah benar. Syurga dan ner4ka adalah benar.

“ Jadi berfikirlah dan ingat pesanan ini sekiranya tuan-tuan ingin mengambil rasuah atau bersek0ngkol dengan elemen-elemen pembeIot,” tegas beliau.

Syahir Sulaiman, SK

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*