ViraI Rkaman Pelajar ᴍᴀᴜᴛ Selepas Audi RS7 Dipndu nya ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ ʟᴀɴɢɢᴀʀ Lori

BAGAN SERAI Seorang pelajar Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) ᴍᴀᴜᴛ, manakala rakannya ᴘᴀʀᴀʜ selepas knderaan dinaiki mereka ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ ᴍᴇʟɴɢɢᴀʀ sebuah lori di Kilometer 179 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat, berkata dalam kej4dian jam 4.05 petang tadi, ᴍᴀɴɢꜱᴀ, Muhammad Aiman Mazman, 26, ᴍᴀᴛɪ di lokasi, manakala rakannya, Muhamad Faris Shohaimi, 23, ᴄᴇᴅᴇʀᴀ ᴘᴀʀᴀʜ di bahagian ke.pala.

Beliau berkata, siasatan awal mendapati knderaan jenis Audi RS7 dipndu ᴍᴀɴɢꜱᴀ dari arah Sungai Petani, Kedah menghala ke Kuala Lumpur ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ ᴅᴀɴ ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ pembahagi jalan sebelum ᴍᴇʀᴇᴍᴘᴜʜ sebuah lori di bahagian kiri laluan.

“Akibat keja.dian itu ᴍᴀɴɢꜱᴀ yang juga pemndu berasal dari Kuala Lumpur, disahkan ᴍᴀᴜᴛ dilokasi dan ᴍᴀʏᴀᴛ di bawa ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Parit Buntar untuk pr0ses ʙᴇᴅᴀʜ siasat.

“Manakala rakannya yang ᴘᴀʀᴀʜ serta pemandu lori berusia 55 tahun yang turut ᴄᴇᴅᴇʀᴀ, dibawa ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ sama untuk ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ.

“Kes disiasat mengikut ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya dihubungi petang tadi.

Dalam pada itu Mazuki meminta orang awam agar tidak menu.lar gambar kejadian yang menya.yat ha.ti bagi menghormati ᴍᴀɴɢꜱᴀ dan waris keluarga.

Laporan:

ASSALAMUALAIKUM YS PENGARAH TUAN/PUAN,

SALAM JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA BERPRESTASI TINGGI, CEPAT DAN MESRA.

LAPORAN TERKINI UNTUK MAKLUMAN TUAN/PUAN

BALAI: BBP BAGAN SERAI

JENIS KEJADIAN: ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ JALANRAYA

ALAMAT: KM 178.5 L/R ARAH SELATAN

TARIKH: 15/05/2021

TERIMA PANGGILAN: 1615

CATATAN: SETIBANYA JENTERA DITEMPAT KEJ4DIAN DIDAPATI ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ JALANRAYA MELIBATKAN SEBUAH KERETA DENGAN SEBUAH LORI, TERDAPAT ᴍᴀɴɢꜱᴀ YG MENGALAMI ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ, KERJA-KERJA MENYELAMAT SEDANG DIJALANKAN. PIHAK POLIS DAN KKM TELAH BERADA DITEMPAT KEJ4DIAN.

KETUA OPERASI: PBK II FAUZIAH BIN BAHARUDDIN

Video:

Reaksi warga maya

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*