Pesaklt Covld-19 Buat Hal! Bebas Keluar Rumah WaIaupun Disahkan P0sitlf

TlNDAKAN seorang lelaki yang mendkwa keluar ke kawasan umum selepas dirinya disahkan positlf Covld-19 telah mencetusskan panlk di dalam kalangan komuniti.

Perkara tersebut dimaklumkan sendiri oleh lelaki berkenaan yang memuat naik hantaran di akaun Facebook miliknya sebelum ia tular di media sosial, baru-baru ini.

Dalam hantaran itu, lelaki terbabit memaklumkan dirinya tidak dihubungi Pejabat Kesihatan Daerah Hulu Langat selepas tiga hari disahkan positlf hasil ujian saringan dilakukan di sebuah klinik di Pandan Perdana, Ampang, Selangor, 20 Januari lalu.

Lelaki berkenaan memberitahu sepanjang tempoh tiga hari berkenaan, dia bebass keluar rumah termasuk membeli makanan dan membeli-belah sekali gus menyebarkan vlruss terbabit kepada orang ramai.

Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Selangor Datuk Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan berhubung perkara terbabit.

ā€œLaporan berhubung perkara itu diterima di Ampang dan slasatan lanjut berkaitan kejadian terbabit sedang dijalankan.

ā€œKes dislasat mengikut Seksyen12 (1) Akta Pencegahhan dan Pengawalan Penyaklt Berjngklt 1988 (Akta 342) dan Seksyen 269 Kanvn Keseksaan,ā€ katanya.

SUMBER/KREDIT: wowberita

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*