Baru 12Jam Gencatan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ, ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ Kembali Buat ‘Onar’, ʀᴇᴍᴘᴜʜ Masuk Masjdil Aqsa

Tak sampai pun lagi 12jam gencatan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ antara pihak ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ dan ʜᴀᴍᴀꜱ berlaku, tntera ʜᴀʀᴀᴍ itu telah mulai kembali melakukan perbuatan ᴋᴇᴊɪ apabila dengan sesuka hati memasuki Masjdil Aqsa.

Te.mbak ɢᴀꜱ ᴘᴇᴍᴇᴅɪʜ mata

Mereka telah melepaskan ɢᴀꜱ ᴘᴇᴍᴇᴅɪʜ mata kepada kumpulan pemuda ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ yang berada disana. Hal ini dimaklumkan oleh satu akaun Twitter dikenali sebagai JatIkhwan yang sering memuat naik perkembangan keadaan di ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ sejak ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ bermula kira-kira 11 hari yang lalu.

Mene.mbak sebuah keluarga di Umm Al Fahm

Difahamkan juga, pihak ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ sudah mulai mengepung masjdil Aqsa dan melakukan ᴋᴇᴋᴇᴊᴀᴍᴀɴ apabila ᴍᴇɴᴇᴍʙᴀᴋ sebuah keluarga yang berada di dalam sebuah kereta.

Orang ramai mulai lari

Pertempuran yang berlaku dilihat semakin serius apabila ᴛᴇɴᴛᴇʀᴀ ᴢɪᴏɴɪꜱ ᴍᴇɴᴇᴍʙᴀᴋ pengunjung yang berada di Masjdil Aqsa sehingga orang ramai kelihatan bertempiran lari menyelamatkan diri setelah ᴛᴇɴᴛᴇʀᴀ ᴢɪᴏɴɪꜱ mulai menawan Masjid al-Aqsa.

Perkembangan terkini masih lagi dinanti mengenai ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ terbaru yang berlaku.

Pagi tadi sekitar jam 2 pagi waktu tempatan, media ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ memaklumkan bahawa ɢᴇɴᴄᴀᴛᴀɴ ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀa telah berlaku antara ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ dan ʜᴀᴍᴀꜱ.

Penduduk di semenanjung Gaza dilihat meraikan kemenangan ‘kecil’ itu dengan melaungkan takbir kepada Allah S.W.T dan mengucapkan syukur setelah 11 hari keadaan bergolak.

Sumber: JatIkhwan

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*