Perdana Menteri Israail, Dilaporkan Sah Posiitif Coviid-19. Tapi Respon Netizen Memang Win

Perdana Menteri Israail Benj4miin Net4nyahu, dilaporkan oleh media tempatan telah disahkan positiif wbak yang kian menular di seluruh dunia iaitu c0r0navrus, ataupun kini lebih dikenali sebagai COVIID-19.

Dia dikatakan menjalani kuarantin sendiri selepas seorang pembantunya Rivk4 P4luch, membuat ujian saringan COVIID-19 dan hasil pemeriksaan mendapati pembantunya itu posiitif wbak berkenaan.

Israiil prime minister Benjamin Netanyahu and Health minister Yaakov Litzman hold a press conference about the c0r0navrus COVIID-19, at the Prime Ministers office in Jerusalem on March 11, 2020. Photo by Flash90

Setelah mengetahui dirinya dipositiif COVIID-19, dia terus bertindak mengasingkan dirinya atau berkurantiin dan dijaga rapi oleh Kementerian Kesihatan serta doktor peribadinya.

Israeili policemen walk down a street as they enforce government restrictions to fight the spread of the c0r0navrus disease (COVIID-19) after Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu last week tightened a national stay-at-home policy, saying police would enforce restrictions, in the ultra-Orthodox Jwiish neighborhood of Mea Shearim in Jerusalem March 24, 2020. REUTERS/Ronen Zvulun

Pejabat perdana menteri memberitahu The Jerusalem Post bahawa, RivkaPaluch tidak pernah bersentuhan denganBenjamin Netanyahu, dan menjalankan tugasĀ  melakukan dari jarak jauh semenjak wibak berkenaan menular.

Sebagai sebahagian daripada langkah untuk membendung vrus itu, semua sekolah di Israeil telah ditutup. Semua mesyuarat di kawasan awam, terbuka atau ditutup dengan lebih daripada 10 orang juga telah dihramkan.

Semua firma perdagangan kecuali pasar raya, farmasi, stesen minyak dan bank juga telah ditutup sejak 15 Mac. Mereka juga dilaporkan mengharamkan kemasukan warga asing ke negara berkenaan, kecuali mereka yang tinggal di Israiel.

Sebab kau robohkan hospital untuk pesakit Coviid di Palestine, Allah bayar cash!

Akhirnya Coviid menuju orang yang sebenar

Berita yang mengembirakan

Sumber: USA TODAY

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN:Ā PihakĀ Kualalumpur ViralĀ Ā tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. PihakĀ Kualalumpur ViralĀ juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*