Jika Anda Lihat Ada Botol Terlekat Di Celah Tayar Kereta. Jangan Abaikan Kerana Ini Bahaya Dan Anda Perlu Hubungi Pihak Polis

Trik ini telah dibuat di banyak kawasan di dunia.

Di banyak negara, pencuri mencuri barangan bernilai di dalam kereta, malah mempunyai kecenderungan untuk mencuri kereta mewah. Cara baru sentiasa muncul, yang menyebabkan sukar untuk dikesan oleh anggota polis.

Baru-baru ini, polis di banyak negara di seluruh dunia memberi amaran kepada orang ramai tentang jenis rompakan baru di dalam kereta. Cara mencuri kereta nampak mudah saja, jadi setiap orang harus berhati-hati untuk tidak menjadi mangsa.

Pencuri akan meletakkan botol plastik di celah tayar seperti yang ditunjukkan dalam gambar. Kerana ia terletak tempat yang agak tersembunyi sehingga pemiliknya tidak akan melihatnya. Selepas itu, mereka menunggu pemilik kereta untuk menghidupkan enjin.

Apabila bersiap untuk memandu, pemiliknya akan mendengar bunyi apabila botol plastik dihancurkan. Oleh kerana ingin tahu, pemilik kereta akan turun untuk melihat punca kebisingan. Mengambil peluang ini, pencuri akan menyelinap ke atas kereta untuk mencuri, dan memandu pergi.

Dalam video yang dikongsi oleh sehingga 6 juta di Youtube, seorang lelaki telah menggambarkan keadaan dunia sebenar dengan cara yang mudah. Jika anda hanya cuai dalam masa yang singkat, kereta anda boleh hilang hanya dalam masa yang singkat juga.

Oleh itu, sentiasalah berhati-hati. Selalu periksa kereta dengan teliti sebelum memandu. Jangan memberi peluang kepada orang jahat.

Jika objek aneh dilihat di kenderaan anda, laporkan kepada polis dengan segera, atau minta bantuan.

Menonton video:

Lagi Video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*