Cara Nak Hantar Mesej Kat WhatsApp Tapi Tak Payah Pun ‘Save’ Nombor Telefon

Kalau ada keperluan untuk menghantar mesej melalui WhatsApp, biasanya kita perlu nak kena simpan dulunombor telefon tersebut, melainkan pemilik nombor sediakan Iink. Perkara ni biasa terjadi bila nak berurusan dengan peniaga 0nline.

Ada sesetengah penjual yang hanya meninggalkan nombor telefon mereka di media sosial. Jadi kalau nak berhubung dengan penjual ni, kita perlu simpan nombor telefon mereka walaupun sekadar nak bertanya.

Bila dah simpan nombor telefon ni sebagai c0ntact, barulah kita boleh hantar mesej kepada penerima melalui aplikasi WhatsApp ni. Lama kelaman makin banyak lah nombor tak dikenali yang kita save di c0ntact telefon kita.

Perkara ini boleh jadi kurang selesa untuk kebanyakan orang. Tambahan pula bila nak post status kat WhatsApp, tak pasal-pasal orang asing pun boleh tahu pasal kehidupan peribadi kita.

Kalau korang nak tahu, sebenarnya ada cara untuk hantar mesej di WhatsApp tanpa perlu save nombor telefon. Nak tahu macam mana, tonton video yang dikongsikan pengguna TikTok viprogadget ni.

@viprogadgetCara ni memang paling senang daripada korang nak kena save contact 📱 Like dan Komen kalau video ni membantu korang #fyp #foryoupage #kitasempoi♬ Bombastic – 𝘿2𝙈 💠𝙎𝙏𝙊𝙍𝙔💠

Tapi sebelum tu korang kena setup shortcut WhatsApp dulu tau. Nak tahu lebih lanjut macam mana nak setup shortcut ni, boleh tengok video di bawah.

@viprogadgetReply to @kichil_96 semoga membantu 🙌🏻 Jangan lupa like, komen dan follow ☺️

♬ Bombastic – 𝘿2𝙈 💠𝙎𝙏𝙊𝙍𝙔💠

Semoga bermanfaat!

SUMBER/KREDIT : TikTok viprogadget via SK

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komentar anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*