Wanita Bermimpi Imam Masjidil Haram Tawaf Tanpa Pakaian. Tak Sangka Maksud Mimpi Itu Buat Ramai TERPANA

Televisyen Arab Saudi selalunya akan menayangkan program keagamaan di setiap bandar dengan menjemput seorang pakar atau Syaikh untuk menjawab pertanyaan-pertanyaan berkaitan hukum yang disampaikan melalui telefon.

Suatu ketika, program tersebut telah menjemput Syaikh Abdur Rahman As-Sudais yang juga merupakan Imam Masjidil Haram. Beliau menjawab semua pertanyaan hingga tiba giliran pertanyaan dari pemanggil wanita yang meminta mimpinya ditafsirkan.

Wanita itu mengatakan, bahawa dia bermimpi berada di Masjidil Haram dan melihat seorang lelaki melakukan thawaf sambil telanjang. Wanita itu menambahkan juga bahwa dirinya mengenali orang itu, kerana dia tidak terlalu dekat dan tidak terlalu jauh darinya.

“Semua orang juga mengenalinya,” tambahnya.

“Jadi, bagaimana tafsir mimpi ini?” tanya wanita itu.

Syaikh As-Sudais menjawab, “Orang ini mendapat berita gembira. Jadi, tafsir bagi mimpi ini adalah bahawa orang ini -insya Allah- bersih dari dosa dan Allah meredhainya.”

Wanita itu membalas, “Apa pendapat anda bila saya katakan pada anda, bahwa orang yang saya lihat dalam mimpi saya itu adalah… anda?”

Syaikh As-Sudais yang mulia ini terdiam dan hanya linangan air matanya yang jatuh bercucuran membasahi wajahnya.

Kredit : malaysiakubaru

Artikel Lain Berkaitan

Tengah Tidur Tengah Malam, Matahari Tiba Tiba Muncul Di Langit. Ini Puncanya. SUBHANALLAH.

Pelik. Ada satu tempat di Finland, ketika musim panas, hari baru je nak malam, baru je nak tidur, terus je matahari muncul dan siang semula. Subhanallah. Klik untuk video dan gambar-gambar. Tak sangka.

MATAHARI MUNCUL DI TENGAH MALAM. SUBHANALLAH.

Video matahari muncul waktu tengah malam ada di hujung artikel. Lapland adalah sebuah wilayah di Finland yang mempunyai keluasan wilayah 98.946 km² dan penduduk seramai 187.777 orang pada tahun 2002. Ibu kotanya ialah Rovaniemi.

Wilayah ini mempunyai fenomena unik yang indah dipandang, iaitu matahari di tengah malam. Kerana lokasinya yang berada di lingkaran kutub, selama 24 jam dalam dua bulan setiap tahun wilayah ini disinari matahari sepanjang hari tanpa henti. Fenomena ini dipanggil midnight sun atau matahari tengah malam.

Fenomena ini berlaku setiap bulan Jun dan Julai. Pelancong online yang melawat Lapland dapat melihat cahaya unik dari matahari pada tengah malam, yang tidak memberi batas antara siang dan malam di sini.

Perkara ini membolehkan pelancong untuk mendaki gunung Lapland di malam hari atau bahkan bermain golf selama 24 jam.

Salah satu tempat kegemaran pelancong untuk pelancongan golf di Lapland adalah Bjorkliden GC, padang golf yang terletak paling utara wilayah ini. Letaknya bersempadan dengan pergunungan sempadan Sweden dan Finland serta Tasik Tornestrask.

Selain bermain golf tengah malam, aktiviti pelancongan lain yang digemari di Lapland adalah bermain ski di Riskgransen, yang merupakan resort ski paling utara di Eropah.

Tidak seperti resort ski lain di Eropah, Riksgransen tidak mempunyai suhu sejuk, sehingga para pencinta ski tidak perlu takut kesejukan.

Perkara ini disebabkan fenomena matahari tengah malam tadi, yang membuat matahari tetap bersinar sehingga membuat wilayah ini tetap hangat, pada yang sama masih mempunyai salji untuk para pemain ski.

Lapland juga merupakan rumah bagi hotel ais pertama dan terbesar di dunia, dan menjadi tumpuan ramai pelancong travel dari seluruh dunia.

Benarlah, banyak lagi keindahan alam Allah yang unik masih tidak lagi kita dapat lihat. Bertuah kita hidup zaman Internet, segala maklumat keajaiban alam boleh dilihat di mana-mana. Jangan lupa SHARE fenomena matahari muncul tengah malam di Finland ni ye. Terima kasih.

Video Baru Nak Malam Je, Terus Jadi Siang Balik. SUBHANALLAH

Sumber: Khalifah Mail Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*