Ayah dvrjana yang mro goI anaknya yang berusia 15 tahun didkwa lagi dengan 9 pertvduhann

Seorang bapa yang didkwa semalam atas 41 pertvdvhan, sekali lagi dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas sembilan lagi pertuduhan melakukan se-ks di luar tabii dan amang se-ksvql terhadap ank perempvannya berumur 15 tahun sejak September tahun lalu hingga Oktober 2020.

Bagaimanapun tertvduhh yang berusia 42 tahun itu mengakv tidak bersalah selepas kesemua pertvduhhan dibacakan terhadapnya di hadapan Hakim Norhazani Hamzah.

Dalam prosiding itu, tertudvhh didkwa enam pertvduhan melakvkan se-ks luar tabii, terhadap mngsa yang juga anak tvnggal daripada pekhwinan pertamanya di bilik sebuah rumah di Bukit Antarabangsa di sini antara pukul 8 pagi hingga 3 petang, antara 19 hingga 29 Oktober lalu.

Bagi enam kesalahann itu, pendkwaan mengikut Seksyen 377C Kanvn Kesksaan dibaca bersama Seksyen 16(1) Akta KesaIahan-KesaIahan Se-ksvql Terhadap Kanak-Kanak 2017, yang mempervntukkan hvkuman pnjara minimvm lima tahun dan tidak lebih 20 tahun dan juga dikenakan seba-tan, jika sabit kesalahan.

Sementara bagi tiga lagi pertvduhhan, tertvduhh didkwa melakukan amang se-ksvql fizikal terhadap mngsa sama pada hujung September 2019 hingga awal Mac tahun ini antara pukul 3 pagi hingga 8.30 pagi, di lokasi yang sama.

Berikutan itu, pertvduhhan dikemukakan mengikut Seksyen 14 (a) Akta Kesalahan-kesalahan Se-ksvql Terhadap Kanak-Kanak dan dibaca bersama Seksyen 16(1) akta sama, yang memperuntukkan pnjara maksimvm 20 tahun dan boleh dikenakan se-batan, jika sabit kesalahan.

Dengan kesemua sembilan pertvduhhan itu, menjadikan tertvduh mempunyai 50 pertvduhhan mro goI, melakukan se-ks di luar tabii dan amang se-ksvql yang mana 41 pertvduhhan telah ditvduhh semalam di mahkamah sama.

Kredit: Kosmo

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*