Seorang Lelaki Masuk Hutan Cari Burung, Terkejut Jumpa Gambar Wanita Dicucuk Jarum Tergantung Bersama Baju

Pasti ramai yang tahu atau pernah terbaca tentang kisah mistik amalan khur4fat,!lmu hi tam, s!hir, ilmu guna-guna buatan orang yang sering kita dengari sama ada di laman sosial, di televisyen atau di dada akhbar yang mana perkara ini amat sinonim dengan masyarakat Melayu sejak dulu lagi.

Sebagai contoh !lmu hi tam dan filem yang ditayangkan di dalam drama TV atau filem, ia sebenarnya memang benar-benar berlaku dan menjadi amalan bagi mereka yang tidak bertanggungjawab mengambil jalan singkat untuk mengenakan orang lain sama ada kerana d£ngki,!ri hati atau tidak puas hati dan sebagainya.

Kisah yang mengaitkan !lmu s! hir atau! !lmu hi tam ini dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Mohd Nur Rahmat Jumraelyang mana rakannya dikatakan telah masuk ke hutan dengan tujuan untuk mencari burung tetapi sebaliknya terjumpa sesuatu yang aneh dan pelik berkaitan dengan amalan khura fat dan sy! rik.

Baju yang dijumpai mempunyai sekeping gambar seorang perempuan bertudung.
Bismillah,

Allahumma solli ala muhammad.

Pernah dengar pugai? Atau pun buatan orang? Ke pernah dengar guna-guna orang? Atau mungkin s! hir?

Mana-mana tempat mungkin benda ini masih wujud termasuk di Sabah. Orang berjaya, kita iri hati dan d£ngki. Orang tidak terima cinta, kita b0 moh kannya.

Kesannya yang kena s! hir tu, merana. [email protected], dan boleh bawa [email protected] ut.

Gambar di bawah dirakamkan oleh kawan Tuan Tony Hma semasa mencari burung di dalam hutan, Karambunai. Agak-agak gambar dicvcuk menggunakan jarum dan juga baju wanita ini untuk apa ya?

Gambar seorang perempuan yang dicvcuk dengan jarum pada sehelai baju.

P/s: Banyakkan “pendinding” dalam diri.

Nota: Sebelum ini sahabat sejemaah, diceritakan oleh ustaz Mizan, pernah kena s! hir semasa menjalankan dakwah di daerah Pitas. Bila berubat jantungnya seperti dicvcuk-cvcuk oleh benda tajam. Namun, Alhamdulillah ustaz tu berjaya disembuhkan. Ada Amalan yang dipegang sebagai pendinding. Antaranya melazimi Al-Mathurat pagi dan petang.

Sesiapa saja yang mengamalkan perbuatan sy! rik ini iaitu s! hir pengasih guna gambar sesungguhnya sangat berdosa besar selain turut menyekutukan Allah. Mengapa belajar !lmu h! tam dan ilmu [email protected] ini untuk membinasakan orang lain? Bukankah lebih baik meminta dari Allah daripada membuat d0sa besar sebegini.

Siapa pun orang yang berbuat demikian, dia akan menanggung d0sa selagi orang yang dia kenakan itu tidak akan memaafkan dirinya. Ditambah lagi dengan d0sanya terhadap Allah SWT kerana mengamalkan !lmu h! tam dan amalan [email protected] ini. Semoga menjadi pengajaran kepada kita semua.

Kredit media maklumat via detikberita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*